Υπάρχουν 10 λόγοι που είναι ωραίο να είσαι έγκυος το καλοκαίρι

Η εγκυμοσύνη είναι η πιο όμορφη περίοδος της γυναίκας. Ωστόσο, πιστεύεται πως η εγκυμοσύνη το καλοκαίρι δεν είναι και τόσο ωραία και παραθέτουν τους λόγους, που μία γυναίκα δε μπορεί να την απολαύσει μέσα στο ντάλα καλόκαιρο. 

Υπάρχουν 10 λόγοι που είναι ωραίο να είσαι έγκυος το καλοκαίρι

Υπάρχουμε, όμως, κι εμείς που περάσαμε το μισό καλοκαίρι ως έγκυες και το υπόλοιπο μισό ως λεχώνες. Και έχουμε να πούμε ότι υπάρχουν λόγοι, που είναι ωραίο να είσαι έγκυος το καλοκαίρι!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

  1. Είσαι έγκυος

Ο Θεός σε ευλόγησε με το μεγαλύτερο θαύμα της φύσης. Οπότε, όποια περίοδο και αν το βιώσεις, δεν παύει να είναι ένα υπέροχο συναίσθημα.

  1. Το καλοκαίρι όλος ο κόσμος έχει ανεβασμένη διάθεση

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλος ο κόσμος, με ή χωρίς προβλήματα, έχει ανεβασμένη διάθεση. Είναι η εποχή, που πάντα κάνεις σχέδια και αισιοδοξείς για τον χειμώνα που έρχεται. Έτσι, το όλο εύφορο κλίμα, δεν γίνεται να μην παρασύρει και μία έγκυο. Που έχει το πιο σημαντικό λόγο να κάνει σχέδια για τον χειμώνα που έρχεται… τη νέα ζωή με το μωράκι της

  1. Όλοι είναι έξω

Το καλοκαίρι όλος ο κόσμος είναι έξω. Για μπάνιο, για βόλτα, για θερινό σινεμά, για ποτό. Έτσι, και μία έγκυος, θα ντυθεί, θα στολιστεί και θα κάνει τη βόλτα της. Ή θα απολαύσει το μπάνιο της στην παραλία. Δεν χρειάζεται να είναι κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους ενός διαμερίσματος. Και υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό της… ελευθερίας;

  1. Υπάρχουν κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Μπορείς να βγεις με τον καλό σου σε ωραίο καλοκαιρινό μπαράκι και να απολαύσεις ένα υπέροχο κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ. Κι επειδή όταν είσαι έγκυος, η υπόθεση ύπνος γίνεται λίγο δύσκολη, μπορείς να μείνεις ξύπνια ως αργά, απολαμβάνοντας την πανσέληνο, ακούγοντας lounge μουσική, έχοντας τον καλό σου αγκαλιά και δίπλα σου κι άλλους ερωτευμένους ανθρώπους. Και όχι παλεύοντας στο κρεβάτι να βρεις τη στάση που σε βολεύει και ο ύπνος δε σε παίρνει. Κι έχεις ξαπλώσει και νωρίς, αφού τον χειμώνα, ως γνωστόν, νυχτώνει νωρίς!

  1. Φοράς ωραία, άνετα και λίγα ρούχα

Μπορείς να φορέσεις το άνετο μακρύ φλοραλ φόρεμα. Τη παντελόνα η το σορτσάκι. Δεν χρειάζεται να φοράς ένα σωρό ρούχα, όπως τον χειμώνα που σε κάνουν να ασφυκτιείς.

xpregnant swimming
  1. Πεντικιούρ = μασάζ στα πόδια

Αν σου το επιτρέπει ο γυναικολόγος, μπορείς να κάνεις πεντικιούρ. Και πεντικιούρ = ένα καλό μασάζ στα πόδια. Χμ. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

  1. Καλοκαίρι = σαγιονάρες

Το καλοκαίρι μπορείς να φοράς όλη τη μέρα σαγιονάρες ή σανδάλια. Και όχι μποτάκια, αθλητικά, μπότες με κάλτσες που θα πρέπει να σκύψεις για να τα φορέσεις. Και δεν είναι κι εύκολο πράγμα, ειδικά σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

  1. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι σε αφθονία

Αν σου δεχτεί το βράδυ να φας καρπούζι, απλά θα το φας. Γιατί το καλοκαίρι υπάρχουν πολλά και υπέροχα φρούτα, που μπορείς να απολαύσεις. Κι έχεις και περισσότερες επιλογές να φτιάξεις θρεπτικές και δροσερές φρουτοσαλάτες.

  1. Ηλιοφάνεια = Βιταμίνη D

Το καλοκαίρι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως προς την έκθεση μας στον ήλιο. Ωστόσο, η έκθεση στις προβλεπόμενες ώρες, νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα, είναι αρκετή για να παράγει ο οργανισμός μας περισσότερη βιταμίνη D. Και η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι πολύ σημαντική για την περίοδο της εγκυμοσύνης, αφού αποτρέπει διάφορα προβλήματα, όπως ο διαβήτης της κύησης

  1. Βόλτες για εσένα και το νεογέννητο

Αν γεννήσεις τον Αύγουστο, μπορείς να απολαύσεις τις πρώτες βόλτες με το μωράκι σου, αφού ο καιρός είναι ο κατάλληλος. Εξάλλου, το καλοκαίρι είναι λιγότερες και οι ιώσεις, οπότε δεν έχεις τόσο μεγάλο άγχος για τα μικρόβια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved