8 tips για να μη μυρίζουν τα παπούτσια το καλοκαίρι

Ένας «πονοκέφαλος» το καλοκαίρι, και σίγουρα όχι… ευωδιαστός, είναι τα παπούτσια και η έντονη δυσοσμία τους. Ειδικά, εκείνων των παιδικών αθλητικών. 

8 tips για να μη μυρίζουν τα παπούτσια το καλοκαίρι

Τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο πέλμα, λόγω του ιδρώτα, μεταφέρονται στα παπούτσια και η υγρασία με την έλλειψη φωτός τούς επιτρέπουν να αναπτυχθούν.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά απλά tips που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κακοσμία δραστικά. Ιδού:

Καλό πλύσιμο των ποδιών

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια του μπάνιου, αμελούμε να πλένουμε καλά τα πόδια και να τρίβουμε την επιδερμίδα ανάμεσα στα δάχτυλα. Επίσης, τα πόδια πρέπει να έχουν στεγνώσει καλά, πριν φορέσουμε σαγιονάρες.

Δεν φοράμε τα ίδια παπούτσια δύο συνεχόμενες ημέρες

Καταλαβαίνουμε, είναι τα αγαπημένα σας, είναι άνετα, δε σας κουράζουν, πάνε με όλα τα ρούχα. Ωστόσο, και τα παπούτσια χρειάζονται… ξεκούραση, γι αυτό και δε φοράμε το ίδιο ζευγάρι πάνω από δύο μέρες συνεχόμενα. Ειδικά, το καλοκαίρι που ιδρώνει το πόδι, τα παπούτσια πρέπει να προλαβαίνουν να στεγνώνουν, διότι διαφορετικά αναπτύσσονται τα βακτήρια.

Πλύσιμο στο πλυντήριο

Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι το πλύσιμο στο πλυντήριο. Αφαιρέστε τα κορδόνια και τοποθετήστε τα σε μια μαξιλαροθήκη για να πλυθούν. Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν τα φορέσετε.

smelly shoes

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα και σε αυτή την περίπτωση, αφού απομακρύνει αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές. Πώς την χρησιμοποιείτε. Γεμίστε με αρκετή μαγειρική σόδα ένα στεγνό φίλτρο για γαλλικό καφέ και κλείστε το καλά με αυτοκόλλητη ταινία ή με ένα λαστιχάκι. Τοποθετήστε το μέσα στο παπούτσι και αφήστε το όλη τη νύχτα.

Άμμος υγιεινής για τις γάτες

Αν έχετε γάτα, πάρτε λίγη από την άμμο υγιεινής, ρίξετε την μέσα σε μία κάλτσα και κλείστε την με ένα λαστιχάκι. Στη συνέχεια τοποθετήστε την μέσα στα παπούτσια. Η άμμος υγιεινής απορροφά την υγρασία, εξουδετερώνοντας τις δυσάρεστες οσμές.

Βάλτε τα στην κατάψυξη

Βάζετε τα παπούτσια σε μια πλαστική σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και τα αφήνετε στην κατάψυξη όλη νύχτα! Οι χαμηλές θερμοκρασίες εξοντώνουν τα βακτήρια κι έτσι το επόμενο πρωί τα παπούτσια σας θα μία χαρά.

Οινόπνευμα

Ψεκάστε με λίγο οινόπνευμα το εσωτερικό των παπουτσιών. Θα εξουδετερώσετε έτσι τόσο τα βακτήρια, όσο και τις δυσάρεστες οσμές.

Ξύδι και νερό

Και το ξύδι μπορεί να καταπολεμήσει τη δυσοσμία. Πάρτε, λοιπόν, 2 φλιτζάνια ξύδι και βάλτε τα σε 3 λίτρα νερό μέσα σε μια λεκάνη. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και μουλιάστε τα παπούτσια. Στη συνέχεια τα βγάζετε και αφήνετε αμέσως να στεγνώσουν καλά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved