Παιδιά και διακοπές: 5 tips για να ετοιμάσετε εύκολα την καλοκαιρινή βαλίτσα

Ο καιρός πέρασε γρήγορα και προτού το καταλάβουμε, φτάσαμε ήδη στα μέσα Ιουλίου και μία μόνο ανάσα πριν τις διακοπές μας. Όταν, όμως, έχεις παιδιά και μάλιστα τρία -όπως εγώ- η προετοιμασία των διακοπών κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι.

Παιδιά και διακοπές: 5 tips για να ετοιμάσετε εύκολα την καλοκαιρινή βαλίτσα

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Στο σπίτι γίνεται πανικός, ρούχα και παπούτσια στο πάτωμα, μια βαλίτσα γεμάτη σύνολα που ξέρουμε από πριν ότι δεν θα φορεθούν στις διακοπές και στο τέλος, γκρίνια γιατί -φυσικά- κάτι ξεχάσαμε να πάρουμε.

Όχι, φέτος δεν θα ταλαιπωρηθούμε, σκέφτηκα και άρχισα το «σερφάρισμα». Από τα πρώτα «κλικ» συνειδητοποίησα ότι πολλές -μα πάρα πολλές- μανούλες αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και ευτυχώς, κάποιες από αυτές κατάφεραν να καταστρώσουν αποτελεσματικά σχέδια!
Είπα, λοιπόν, να εφαρμόσω ένα από αυτά και ξέρετε κάτι; Λειτούργησε. Για αυτό και αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας. Ας δούμε, βήμα-βήμα, πώς θα ετοιμάσετε τις βαλίτσες των παιδιών σας για τις διακοπές.

1. Το πρώτο βήμα είναι να ετοιμάσετε ξεχωριστές λίστες για το κάθε μέλος της οικογένειας. Είναι εύκολο και αποτελεσματικό.

2. Μια ακόμη βασική κίνηση είναι να ξεκινήσετε την προετοιμασία μια εβδομάδα πριν τις διακοπές. Μια επίσκεψη στο φαρμακείο για τα αντηλιακά, τις ενυδατικές και τα φαρμακευτικά είδη που πρέπει να έχετε μαζί σας είναι «must». Στη συνέχεια, σκεφτείτε τι θα χρειαστεί να πακετάρετε. Τι ρούχα και παπούτσια θα φορέσουν τα παιδιά; Τι αντικείμενα πρέπει να πάρετε μαζί σας; Τι πράγματα πρέπει να βάλετε στο αμάξι για να έχετε άνετο ταξίδι;

Το σίγουρο είναι ότι μια εβδομάδα πριν από το ταξίδι καλό είναι να βρείτε και να πλύνετε τα ρούχα των διακοπών. Μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή διότι θα αγχωθείτε. Αν έχετε κι εσείς μωράκια, μην ξεχάσετε να επιλέξετε ένα υποαλλεργικό και απαλό απορρυπαντικό. Δεν θέλετε το ευαίσθητο δέρμα των μωρών σας να ταλαιπωρείται! Αν μάλιστα είναι οι πρώτες τους διακοπές, τότε οφείλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές.

Εγώ χρησιμοποιώ το Εύρηκα Baby, ένα απορρυπαντικό ειδικά σχεδιασμένο για τα βρεφικά ρούχα το οποίο είναι κατάλληλο και για τα ρούχα όλης της οικογένειας. Περιέχει 100% φυτικό πράσινο σαπούνι και εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι. Είναι υποαλλεργικό και απαλό, όμως καθαρίζει αποτελεσματικά απομακρύνοντας όλους τους δύσκολους λεκέδες. Όπως λέει και το σλόγκαν του, «Καθαρίζει σαν Εύρηκα, περιποιείται σαν χάδι».

3. Με τα ρούχα ξεμπερδέψατε, τώρα όμως ήρθε η ώρα για τα πιατάκια του μωρού. Μην ξεχάσετε να βάλετε σε μια ειδική τσάντα τα σκεύη που χρησιμοποιείτε για το τάισμά του. Από τα πιατάκια, μέχρι το μπιμπερό και το κουταλάκι του. Όλα θα τα χρειαστείτε. Πλύντε τα καλά λίγο προτού φύγετε για τις διακοπές σας και στεγνώστε τα με μια καθαρή πετσέτα. Φροντίστε, όμως, να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο υγρό πιάτων διότι το έντερο του νεογέννητου, που είναι και το βασικό όργανο προστασίας ενάντια στα μικρόβια, είναι ανώριμο.

Πράγματι, κατά τους πρώτους 12 μήνες, ώσπου δηλαδή το μωρό αποκτήσει το δική του μικροβιακή προστασία, είναι πολύ ευαίσθητο σε παθογόνα μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν -για παράδειγμα- γαστρεντερίτιδες. Για αυτό, οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με την τροφή του μωρού θα πρέπει να είναι προσεκτικά αποστειρωμένο και πλυμένο. Και σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, εγώ επιλέγω το Εύρηκα baby υγρό πιάτων που είναι ειδικά μελετημένο για όλα τα σκευή του μωρού και καθαρίζει αποτελεσματικά, χάρη στο πράσινο σαπούνι και το εκχύλισμα από βιολογικό χαμομήλι και λεμόνι.

4. Το τρίτο βήμα που καλείστε να κάνετε είναι να καταγράψετε τις κινήσεις σας για να είστε πανέτοιμες για το ταξίδι. Τι πρέπει να «τσεκάρετε» μια ημέρα πριν το ταξίδι και το πρωί της αναχώρησης;

Μια ημέρα πριν το ταξίδι, βάλτε τα καθαρά ρούχα στις βαλίτσες, πάρτε τουλάχιστον δύο ζευγάρια άνετα παπουτσάκια για τα παιδιά, ετοιμάστε τα σνακ που θα χρειαστείτε και μην ξεχάσετε τους φορτιστές για τις ηλεκτρονικές συσκευές της οικογένειας.

Λίγο πριν την αναχώρηση, πάρτε μαξιλάρια για να ταξιδέψουν ξεκούραστα τα παιδιά, ελέγξτε το σπίτι για να δείτε ότι όλα είναι υπό έλεγχο και φορέστε στα μωρά σας βολικά ρουχαλάκια.

PIC2

5. Τέλος, αν δεν θέλετε να επικρατήσει το απόλυτο χάος στο δωμάτιο του ξενοδοχείο ή το σπίτι της γιαγιάς και του παππού στο χωριό, θυμηθείτε να ετοιμάσετε μικρά βαλιτσάκια για κάθε παιδάκι. Πάρτε ένα σύνολο για κάθε μέρα των διακοπών και επικεντρωθείτε περισσότερο στα μπλουζάκια. Τα μωράκια λερώνονται εύκολα!

Αν θέλετε να έχετε τα πάντα στην εντέλεια και γενικά, αν είστε fan της λεπτομέρειας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξεχωριστές πλαστικές σακούλες αποθήκευσης και να τοποθετήσετε σε αυτές τα ρούχα της κάθε ημέρας. Βάλτε πάνω στην καθεμιά post-it για να θυμάστε τα σύνολα που αντιστοιχούν στην κάθε ημέρα.

PIC3

Εγώ αποφάσισα να ακολουθήσω όλα τα παραπάνω tips και κατάφερα να φύγω χωρίς άγχος για τις ολιγοήμερες διακοπές μου. Αν έχετε παιδιά, σίγουρα θα συμβούν και απρόοπτα (δεν χρειάζεται να τα εξιστορήσω τώρα...) αλλά αυτό που κατάλαβα είναι πώς αν είναι σωστά προετοιμασμένη, η κάθε μητέρα μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα και το βασικότερο, χωρίς να πανικοβληθεί!

#h_mama_eureka_kserei_kalitera

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved