Τα πρώτα μπάνια του καλοκαιριού και τι πρέπει να προσέξετε

Πριν από μερικές ημέρες κάναμε την πρώτη μας οικογενειακή εξόρμηση στην παραλία. Τα παιδιά είχαν ήδη αρχίσει να μας λένε για τα πόσα μπάνια έχει κάνει ο κάθε φίλος τους οπότε, παρά το επιβαρυμένο μας πρόγραμμά, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε μια σχετικά ήρεμη πλαζ της Αττικής για να ξεκινήσουν και τα δικά μας το καθιερωμένο καλοκαιρινό τους μέτρημα!

Τα πρώτα μπάνια του καλοκαιριού και τι πρέπει να προσέξετε

Έφτασα στην παραλία προετοιμασμένη και έχοντας στην τσάντα μου όλα όσα πίστευα ότι χρειαζόμουν για να αντιμετωπίσω κάθε απρόοπτο. Το περσινό καλοκαίρι μου είχε δώσει αρκετά «μαθήματα» και πίστευα ότι τα είχα δει όλα: Από τσούχτρες μέχρι σφήκες και από εγκαύματα έως αχινούς στις πατούσες.
Φαίνεται, όμως, ότι δεν υπολόγισα το πιο σημαντικό παράγοντα: Τα ίδια τα παιδιά μου τα οποία μεγαλώνοντας γίνονται όλο και πιο ζωηρά. Όταν, λοιπόν, φτάσαμε στην πλαζ και επιχείρησα να τους βάλω αντηλιακό στο πρόσωπο και το σώμα, ξέσπασε... «πόλεμος»!

σολ

Έμεινα άναυδη βλέποντας τα αγόρια μου να αρνούνται πεισματικά να με ακούσουν. Κανένα αντηλιακό και καμία ομπρέλα. Μόνο βουτιές και παιχνίδι στην άμμο. Έπειτα από πολλά παρακάλια κατάφερα να τα πείσω να βάλουν λίγο αντηλιακό και να ξεκουραστούν για μερικά λεπτά στη σκιά. Ωστόσο, με τις δεύτερες βουτιές και τα επόμενα παιχνίδια, δεν είχα καμία ελπίδα. Η άμμος είχε αφαιρέσει σχεδόν όλο το αντηλιακό και εκείνα δεν δέχονταν να μου κάνουν ξανά τη... χάρη.

Για καλή μου τύχη, καθόταν δίπλα μου μια άλλη μανούλα, οι οποία είδε την απελπισία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό μου και αφού μου ζήτησε συγγνώμη για την «παρέμβασή» της, μου έδωσε ένα spray και μια λοσιόν για παιδιά.«Για δοκίμασε αυτά», μου είπε και εγώ αποδέχτηκα την ευγενική κίνησή της χαμογελώντας, αν και βαθιά μέσα μου πίστευα ότι υπήρχε περίπτωση να βρω άκρη με τους δικούς μου. Ευτυχώς, όμως, διαψεύστηκα!

Δοκίμασα το Sensitive Advanced Spray κατά της άμμου και τη Sensitive Advanced λοσιόν για παιδιά, δύο νέα προϊόντα Ambre Solaire της Garnier τα οποία ενσωματώνουν την καινοτομία της σειράς Sensitive Advanced. Και τα δύο ήταν υποαλλεργικά, χωρίς Parabens και χωρίς χρωστικές και το κυριότερο, ήταν ανθεκτικά στην άμμο και με πολύ υψηλό SPF. Ό,τι ακριβώς χρειαζόμουν, δηλαδή.

μομ

Το Sensitive Advanced Spray προστατεύει από όλες τις αόρατες ακτίνες -ακόμα και τις υπέρυθρες- και εξασφαλίζει βέλτιστη ανεκτικότητα για την ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών. Το καλύτερο είναι, όμως, πως δεν κολλάει, έχει απαλή αίσθηση και ανθεκτικότητα στο νερό για 40 λεπτά!
Η εφαρμογή του συγκεκριμένου προϊόντος είναι απίστευτα εύκολη, καθώς δουλεύει... στα πλάγια ή ανάποδα! Ενώ, λοιπόν, τα μικρά μου έπαιζαν στην άμμο, εγώ εφάρμοσα στο σώμα τους το αντηλιακό και αφού πλατσούρισαν στο νερό για ΤΡΙΤΗ φορά, χρησιμοποίησα και τη λοσιόν της Ambre Solaire.

Δεν θέλετε να κάτσετε κάτω από την ομπρέλα; Δεν θέλετε να στεγνώσετε με την πετσέτα; Κανένα πρόβλημα γλυκά μου παιδάκια, είπα και έβαλα στα βρεμένα σωματάκια τους τη λοσιόν που εκτός από δροσερή αίσθηση, έχει και SPF 50+.

Τα παιδιά συνέχισαν να παίζουν, παραμένοντας προστατευμένα, εγώ διάβασα το βιβλίο μου στην ξαπλώστρα και προτού φύγω από την παραλία, είπα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην καλή μητέρα που με ένιωσε και μοιράστηκε μαζί μου τις «ανακαλύψεις» της.

βεβ

Να θυμάστε, λοιπόν, ότι όλοι χρειάζονται προστασία από τον ήλιο, και ακόμα περισσότερο τα παιδιά! Προτού βγείτε στις παραλίες, λοιπόν, σκεφτείτε καλά τις ανάγκες των μικρών σας και φροντίστε να τα κρατάτε προστατευμένα, σε κάθε τους βουτιά! Βρείτε κι εσείς συνθέσεις μεγαλύτερης ανεκτικότητας για την επιδερμίδα των παιδιών, για να μην έχετε φέτος «δράματα» και άγχος στην παραλία.

βου
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved