Τολμήστε το! Οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές χωρίς κινητά και tablets

Προσπαθήστε να αφήσετε στην άκρη για λίγο την τεχνολογία αυτό το καλοκαίρι και ετοιμαστείτε να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας χτίζοντας αναμνήσεις.

Τολμήστε το! Οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές χωρίς κινητά και tablets

Ακόμη και αν δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς κινητό τηλέφωνο, κάντε το ή έστω αφήστε το στην άκρη όταν βρίσκεστε μαζί με τα παιδιά σας.

Τα παιδιά σας θέλουν ΕΣΑΣ και μόνο εσάς. Τους ανήκετε. Αφοσιωθείτε σε εκείνα αυτό το καλοκαίρι και θα σας ευχαριστούν!

Καλοκαιρινές διακοπές χωρίς τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών

Η φράση χωρίς τη χρήση «ηλεκτρονικών συσκευών» μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Όπως για παράδειγμα χωρίς τη χρήση κινητών τηλεφώνων, tablets, vinteo games και χωρίς τη θέαση τηλεόρασης.

Για παράδειγμα, αν τα παιδιά σας είναι μικρά σε ηλικία, σκεφτείτε να αποσυνδέσετε τελείως την τηλεόραση από την πρίζα αυτό το καλοκαίρι. Αν τα παιδιά σας είναι μεγαλύτερα, απλά «εξαφανίστε» τα video games, τα tablets και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή απλά «εξαφανίστε» τους φορτιστές τους!

Από την άλλη μεριά, το κινητό τηλέφωνο ίσως είναι χρήσιμο σε εσάς και τα παιδιά σας, άρα δεν υπάρχει λόγος να το απενεργοποιήσετε. Απλά αφήστε το στην άκρη, κάθε φορά που αφιερώνετε χρόνο σε εκείνα.

Εσείς και τα παιδιά σας, θα αποφασίσετε πότε πρέπει να βάλετε σε εφαρμογή το παραπάνω σχέδιο ώστε να εκτιμηθεί από όλους.

kalokairi 2

Για ποιο λόγο όμως, να το κάνετε αυτό;

Για ποιο λόγο να μην το κάνετε; Γιατί να μείνετε εσείς και το παιδί σας, κολλημένοι σε μια οθόνη όταν μπορείτε να βγείτε έξω και να διασκεδάσετε... Όταν μπορείτε να πάτε σινεμά, να επισκεφθείτε μια πισίνα, ένα πάρκο κλπ. Υπάρχουν τόσες ευκαιρίες εκεί έξω, που μπορούν να σας προσφέρουν αμέτρητες ώρες διασκέδασης και χαράς.

Οι περισσότεροι γονείς σε έρευνες αναφέρουν, ότι τα παιδιά τους, όταν αφήνουν στην άκρη τα κινητά τηλέφωνα και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, ασκούνται περισσότερο, σκέφτονται περισσότερο, περνούν χρόνο έξω, επισκέπτονται φίλους και έχουν περισσότερη ενέργεια. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με αυτό; Σίγουρα κανείς.

Για αυτό λοιπόν, δημιουργείστε αναμνήσεις στα παιδιά σας. Σίγουρα θέλετε να θυμούνται μία μαμά ή έναν μπαμπά που έπαιζε μαζί τους μπουγέλο, που έσκαβε μαζί τους στην άμμο, που έκανε ποδήλατο μαζί τους, που γέλαγε μαζί τους, που τα αγκάλιαζε, που τους αφιέρωνε χρόνο και όχι έναν γονιό που κρατούσε στο χέρι ένα κινητό ή που κοιτούσε μια οθόνη.

Η απόφαση δική σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved