Έξι γεγονότα που δεν γνωρίζατε για τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι και θα σας εκπλήξουν

Αν έχετε ένα μωράκι που γεννήσατε το καλοκαίρι, καλωσορίσατε στο κλαμπ, των μαμάδων που έχουν καλοκαιρινά παιδάκια!

Έξι γεγονότα που δεν γνωρίζατε για τα μωρά που γεννιούνται το καλοκαίρι και θα σας εκπλήξουν

Σίγουρα, δεν είναι άσχημη εποχή για να γεννήσει κανείς ένα μωρό, αν αναλογιστείτε ότι υπάρχουν λιγότερα μικρόβια στην ατμόσφαιρα, δεν υπάρχουν οι κλασσικές χειμωνιάτικες ιώσεις που κρατούν τα παιδιά στο σπίτι, ενώ τα πάρτι θα είναι σαφώς πιο εύκολα και πιο διασκεδαστικά.

Η εποχή που γεννιούνται τα παιδιά επηρεάζει πολύ την υγεία τους και την προσωπικότητά τους. Δείτε τι έχουν ανακαλύψει οι ερευνητές για τα καλοκαιρινά μωρά όλα αυτά τα χρόνια.

Αθλούνται λιγότερο

Μια έκθεση στο Journal of Sports Medicine έδειξε ότι τα παιδιά που γεννιούνται το φθινόπωρο είναι καλύτεροι αθλητές από τους συνομηλίκους τους και κυρίως από τα μωρά που γεννήθηκαν τον Απρίλιο, το Μάιο και τον Ιούνιο.

kalokairino moro

Έχουν λιγότερο άγχος

Το μικρό σας βλασταράκι σίγουρα δεν θα στεναχωριέται εύκολα και δεν θα αγχώνεται, τουλάχιστον έτσι αναφέρει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Neuroscience. Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt εξέτασαν ποντίκια και ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που γεννιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (εποχική κατάθλιψη), διπολική κατάθλιψη και σχιζοφρένεια σε σχέση με τα μωρά που γεννιούνται το χειμώνα.

Υπάρχουν πιθανότητες να είναι δυσλεκτικά

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής το 1993, από τα παιδιά που γεννήθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού το 71 τοις εκατό των περιπτώσεων ήταν δυσλεκτικά!

Ζυγίζουν περισσότερο κατά τη γέννηση

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό! Σύμφωνα με έρευνα του Princeton University, μητέρες που έμειναν έγκυες οποιοδήποτε χρόνο από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο αποκτήσαν περισσότερο βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και γέννησαν βρέφη που ήταν, κατά μέσο όρο, περίπου οκτώ γραμμάρια βαρύτερα από εκείνα που γεννήθηκαν τους άλλους μήνες.

Είναι εξυπνότερα... αν είναι κορίτσια

Όταν ένας νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, εξέτασε τα μωρά που γεννήθηκαν το χειμώνα και το καλοκαίρι, διαπίστωσε ότι τα αγόρια που γεννήθηκαν τον Ιούνιο δεν θα γινόντουσαν τόσο έξυπνα όσο τα αγόρια που γεννήθηκαν το Δεκέμβριο ενώ στην περίπτωση των κοριτσιών, τα κορίτσια που γεννήθηκαν τον Ιούνιο, έτειναν να γίνουν εξυπνότερα από τα κορίτσια που γεννήθηκαν το χειμώνα.

Είναι άτακτα

Μήπως το καλοκαιρινό παιδάκι σας ξεφεύγει από τα όρια; Πριν τα επιπλήξετε αξίζει να γνωρίζετε ότι για αυτή την ατίθαση συμπεριφορά φταίει μόνο η εποχή γέννησής τους και όχι το ίδιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved