Εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά που μένουν στο σπίτι το καλοκαίρι

Για όλες εσάς τις μαμάδες που δεν στείλατε τα παιδιά σας σε κάποιο summer camp ή σε κάποια κατασκήνωση, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα με δραστηριότητες που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά που μένουν στο σπίτι το καλοκαίρι

Τα παιδιά είναι αλήθεια βαριούνται περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά αν δεν πάνε στο χωριό στη γιαγιά και τον παππού ή σε κάποια καλοκαιρινή δραστηριότητα.

Τι μπορούν να κάνουν οι μαμάδες που δεν εργάζονται και μένουν στο σπίτι κάθε μέρα με τα παιδιά τους ή οι μαμάδες που έχουν πάρει άδεια για διακοπές αλλά τελικά λόγω κρίσης, θα μείνουν στο σπίτι;

Δείτε το καλοκαιρινό πρόγραμμά μας και εκτυπώστε το:

Καλοκαιρινό πρόγραμμα

Τεμπέλικη Δευτέρα:

Ξεκινήστε με ηρεμία και απλά χαλαρώστε. Δείτε μια ταινία, παίξτε στο μπαλκόνι ή την αυλή. Φουσκώστε μια πισίνα. Χτίστε πύργους με τουβλάκια και γενικότερα κάντε κάτι εύκολο και χαλαρό.

Οι βόλτες είναι για τις Τρίτες:

Επισκεφθείτε ένα μουσείο. Πηγαίνετε στον Αττικό Πάρκο. Περπατήστε στο πάρκο. Κάντε picnic. Συναντηθείτε με φίλους των παιδιών σας και φάτε παγωτό. Απλά βγείτε από το σπίτι.

Τετάρτη σήμερα, τι θα φάμε μαμά;

Μαγειρέψτε κάτι καινούριο σήμερα. Κάτι που δεν έχετε μαγειρέψει ποτέ ξανά. Φτιάξτε ένα φαγητό. Ένα γλυκό. Απλά διαλέξτε ένα περίεργο φαγητό και φτιάξτε το με τα παιδιά σας. Διασκεδάστε στην κουζίνα με λίγα λόγια.

Κατασκευές την Πέμπτη:

Στο παρελθόν σας έχουμε προτείνει αρκετές κατασκευές. Διαλέξτε μία, δύο, τρεις ή και παραπάνω. Φτιάξτε κολιέ, φτιάξτε καδράκια, παίξτε με πλαστελίνες. Οι επιλογές είναι πολλές.

Διασκεδαστική Παρασκευή:

Κάντε κάτι διασκεδαστικό. Ό,τιδήποτε. Γεμίστε νερομπαλονάκια και παίξτε μπουγέλο. Αρπάξτε νεροπίστολα που θα έχετε γεμίσει με χρωματιστό νερό και ζωγραφίστε τις λευκές κόλλες Α4 που έχετε βάλει στο πάτωμα του μπαλκονιού ή της αυλής.

Σαββατοκύριακο:

Βρείτε οικονομικές πισίνες και πηγαίνετε να απολαύσετε τον ήλιο και το παιχνίδι. Τα παιδιά εκεί δεν θέλουν κάτι άλλο. Και εσείς θα ξεκουραστείτε και τα μικρά σας θα απολαύσουν τη μέρα!

Καλή διασκέδαση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved