Γιατί οι μαμάδες μισούν και λατρεύουν το καλοκαίρι

Οι χαλαρές ημέρες του καλοκαιριού έχουν ήδη ξεκινήσει! Οι μαμάδες παντού αισθάνονται ανακούφιση που τα σχολεία έχουν τελειώσει και που επιτέλους, (όσες μαγείρευαν για το ολοήμερο) έχουν πάψει πια να ανησυχούν για το τι θα μαγειρέψουν.

Γιατί οι μαμάδες μισούν και λατρεύουν το καλοκαίρι

Τέλος, στις ορθογραφίες, στο διάβασμα, στην κούραση, στα πήγαινε-έλα των δραστηριοτήτων και σε όλα εκείνα που έκαναν.

Γιατί λοιπόν οι μαμάδες αντί να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν μαζί με τα παιδιά τους αγωνιούν και αγχώνονται ακόμη και για το μετά το σχολείο;

Στα παιδιά μας αρέσει να κοιμούνται αργά, να πηγαινο-έρχονται στους γείτονες, να κάθονται πάνω από δύο ώρες εκεί και ακόμη να βαριούνται. Οι εργαζόμενες μαμάδες νιώθουν ακριβώς ό,τι νιώθουν και οι μαμάδες που δεν εργάζονται. Προσπαθούν να βρουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ στο να διατηρήσουν κάποια πράγματα φυσιολογικά και στο να χαλαρώσουν και οι ίδιες κάποια στιγμή αφού είναι καλοκαίρι.

Όσες ειδικά, εργάζονται μέσα στο καλοκαίρι, προσπαθούν να βρουν κάποιο camp για να αφήσουν τα παιδιά μέχρι τη στιγμή που θα σχολάσουν. Οπότε και πάλι γυρίζουν στο αρχικό πρόγραμμα του χειμώνα.

Το καλοκαίρι για πολλές μαμάδες, αν και θα έπρεπε να είναι ξέγνοιαστο και ξεκούραστο, τελικά δεν είναι. Αντί να διασκεδάζουν και να χαρούν τον ήλιο, καταλήγουν αν είναι εργαζόμενες, να ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα το πρωί και ένα ακόμη πιο βάρβαρο πρόγραμμα το απόγευμα, καθώς δεν υπάρχουν δραστηριότητες και το παιδί αρχίζει να λέει τη λέξη «βαριέμαι» από τη στιγμή που θα γυρίσει από το camp.

Στην ίδια μοίρα όμως, βρίσκονται και οι μαμάδες που μένουν στο σπίτι, μιας και από το πρωί που θα ξυπνήσουν μέχρι και το βράδυ που θα ξαπλώσουν, το «βαριέμαι» είναι η μοναδική λέξη που επαναλαμβάνεται από το στόμα των παιδιών τους.

Πώς λοιπόν θα απολαύσει μια εργαζόμενη ή μη μαμά το καλοκαίρι της περισσότερο;

Πρόγραμμα

Φτιάξτε ένα πρόγραμμα τόσο για εσάς όσο και για εκείνα. Πρόγραμμα που θα βρουν αρκετά διασκεδαστικό. Βάλτε τα να μαζέψουν το δωμάτιό τους, να κάνουν δουλειές κλπ, και πείτε τους ότι αν το κάνουν κάθε μέρα θα τους δίνετε και από 1 ευρώ. Έτσι στο τέλος του καλοκαιριού σίγουρα θα έχουν ένα αρκετά καλό χαρτζιλίκι για να αγοράσουν ό,τι θέλουν.

Βιβλία

Τώρα είναι η ευκαιρία να διαβάσετε εκείνο το βιβλίο που τόσο θέλετε χωρίς να σας διακόψει κανείς. Ζητήστε από τα παιδιά να διαλέξουν ένα αγαπημένο τους βιβλίο, το ίδιο να κάνετε και εσείς. Πείτε τους ότι όποιος διαβάσει πρώτος το βιβλίο, θα πρέπει να περιγράψει στους άλλους την ιστορία, να εξηγήσει τι του άρεσε περισσότερο και στο τέλος να ζωγραφίσει τον αγαπημένο του χαρακτήρα.

Πυτζάμα πάρτι

Διοργανώστε κάποια βράδια πυτζάμα πάρτι. Ψήστε ποπ κορν, μετακινήστε το τραπεζάκι από το κέντρο του σαλονιού, στρώστε ένα παπλωματάκι στο πάτωμα, ρίξτε πολλά μαξιλάρια και απολαύστε την αγαπημένη σας παιδική ταινία. Τόσο εσείς όσο και τα παιδιά θα απολαύσετε αυτή τη μοναδική στιγμή.

Παρέα με φίλους

Κανονίστε κάποιες μέρες να πάτε τα παιδιά σας σε φίλους για να περάσουν εκεί όλο το απόγευμα. Έτσι και εκείνα δεν θα βαριούνται στο σπίτι και θα απολαύσουν ένα απόγευμα γεμάτο παιχνίδι με τους αγαπημένους τους φίλους. Εσείς από την άλλη, θα έχετε στη διάθεσή σας, τουλάχιστον 4 ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης. Το ίδιο όμως, να κάνετε και εσείς, ώστε η φίλη σας μαμά, να έχει και εκείνη τη δυνατότητα μια μέρα να χαλαρώσει.

Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι τα παιδιά βαριούνται περισσότερο γιατί δεν έχουν δραστηριότητες, σχολείο και δεν βρίσκονται καθημερινά με τους φίλους τους. Εσείς ως μαμά σίγουρα το καλοκαίρι κουράζεστε ακόμη περισσότερο, ειδικά όταν τα παιδιά τα έχετε όλη μέρα στο σπίτι.

Ως μαμάδες θέλουμε να απολαύσουμε το καλοκαίρι αλλά επίσης να διατηρήσουμε και τις ισορροπίες. Οπότε εργαστείτε όσο χρειάζεται, ξεκουραστείτε όσο χρειάζεται και μόλις βρείτε χρόνο απολαύστε και τον ήλιο δίπλα από κάποια πισίνα ή παραλία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved