Κάνουν ή όχι τελικά τα νιόπαντρα ζευγάρια σεξ, την πρώτη νύχτα του γάμου;

Πόσες πολύμηνες ετοιμασίες γίνονται για έναν γάμο και πόση κούραση -ψυχική και σωματική- περνάει το ζευγάρι;

Κάνουν ή όχι τελικά τα νιόπαντρα ζευγάρια σεξ, την πρώτη νύχτα του γάμου;

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και η πρώτη νύχτα του γάμου, που θεωρείται η πιο καυτή σεξουαλική συνεύρεση του ζευγαριού! Μύθος ή αλήθεια;

Στα πιο παλιά χρόνια, τότε που δεν υπήρχε η σεξουαλική απελευθέρωση ούτε καν σαν ιδέα, για να κάνουν σεξ οι δύο σύντροφοι έπρεπε πρώτα να παντρευτούν, έτσι η πρώτη νύχτα του γάμου είχε ιδιαίτερη σημασία. Είχε επίσης και το συμβολισμό της μέσα από το άσπρο σεντόνι με τον «κόκκινο λεκέ» που μαρτυρούσε την αγνότητα της νύφης– πόσα και πόσα κοκόρια, όπως ξέρουμε, θυσιάστηκαν στο βωμό της παρθενίας!

Σήμερα όμως, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, οι άνθρωποι κάνουν σεξ όποτε θέλουν, με όποιον θέλουν και ας μην ξέρουν καν το όνομα του σεξουαλικού συντρόφου. Πόσο μάλλον το ζευγάρι που θα παντρευτεί, που συνήθως συμβιώνει αρκετό καιρό μαζί – σαν παντρεμένο. Το ζευγάρι που όπως προανέφερα, έχει ήδη «κουραστεί» από τις λεπτομέρειες της επισημοποίησης της κοινής τους ζωής μέσα από την τελετή ενός «καλού γάμου» που θα μείνει αξέχαστος στους καλεσμένους!

wedding3

Και ναι, μπορεί τελικά εκείνη η βραδιά να είναι από τις πιο ωραίες και να χαραχτεί στη μνήμη πολλών, δεν ισχύει όμως κάτι τέτοιο και για την σεξουαλική συνεύρεση του ζεύγους, που συνήθως …παραδίνεται στην αγκαλιά του Μορφέα, αποκαμωμένο από την κούραση και την φόρτιση των ημερών, σε συνδυασμό με το αλκοόλ της βραδιάς! Άλλωστε, όπως είπαμε, δεν είναι η πρώτη τους κοινή βραδιά αυτή!

Μάλιστα πριν 2 περίπου χρόνια, Βρετανοί ερευνητές μελέτησαν το σεξ της πρώτης έγγαμης βραδιάς σε 2.000 ζευγάρια και κατά πόσο οι νεόνυμφοι απολαμβάνουν ο ένας τον άλλον τη νύχτα αυτή! Τα αποτελέσματα αποκαρδιωτικά, καθώς μόνο το 1 στα 2 ζευγάρια περίπου είχε σεξουαλικές περιπτύξεις, για τους παραπάνω λόγους.

Αντίθετα, το επόμενο πρωινό, 1 στα 3 ζευγάρια έκαναν σεξ, ενώ 1 στα 10 ζευγάρια έκαναν σεξ μετά από δυο ημέρες, μέχρι να συνέλθουν ή να ταξιδέψουν για το γαμήλιο ταξίδι, όπου εκεί τελικά θα …ξεκουραστούν!

wedding

Μάλιστα, εκτός από τους παραπάνω λόγους, στις μέρες μας έρχεται να προστεθεί και η γαμοβάφτιση που θεωρείται η τελευταία λέξη της μόδας, καθώς «με έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια», όπως λέει και ο λαός μας και που βοηθάει οικονομικά το ζευγάρι, εφόσον στις δύσκολες εποχές που περνάμε, τα έξοδα πέφτουν αρκετά, η κούραση όμως ανεβαίνει, ενώ έρχεται να προστεθεί και η φροντίδα των παιδιών την ίδια νύχτα, αν το ζευγάρι δεν έχει φροντίσει να τα αφήσει σε έμπιστα χέρια…
Φαίνεται λοιπόν πως όσο περισσότερη σημασία δίνουμε στις λεπτομέρειες ενός γάμου, τόσο λιγότερη ενέργεια μας μένει για να εκφράσουμε την αγάπη μας μέσα από το σεξ την βραδιά του γάμου…

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

Διαβάστε επίσης

Το υπέροχο γρήγορο σεξ!
Τι μπορεί να εξασφαλίσει το σεξ σε ένα ζευγάρι;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved