Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ;

Η ερώτηση που ακούμε συχνά από παντρεμένα και μη ζευγάρια στο γραφείο μας. 

Θάνος Ασκητής
Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ;

Ένα θέμα που φαίνεται να απασχολεί αρκετούς ανθρώπους, είτε γιατί νιώθουν ότι αρχίζουν και «χάνονται» σεξουαλικά με τον σύντροφό τους, είτε γιατί ο σύντροφος μπορεί να παραπονιέται για την συχνότητα, είτε επειδή μπορεί να αισθάνονται την απειλή ενός τρίτου προσώπου στη σχέση τους!

Μπορεί κατά καιρούς διάφορα να λέγονται και να γράφονται γύρω από την ερωτική συχνότητα, πόσα όμως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Και πως μπορούμε να βάλουμε έναν αριθμό που θα κρίνει αν η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού είναι ικανοποιητική ή προβληματική; Το πώς αισθάνονται οι δύο σύντροφοι δεν μετράει; Η απάντησή μας λοιπόν στο συγκεκριμένο ερώτημα δεν περιλαμβάνει έναν αριθμό, καθώς η σεξουαλική συχνότητα εξαρτάται από το ζευγάρι, την ηλικία, τους ρυθμούς τους, κλπ. Διαφορετική είναι η συχνότητα σε πιο νέα ζευγάρια ηλικιακά αλλά και σε ζευγάρια που μετράνε λίγο χρόνο μαζί, εφόσον το πάθος είναι πιο έντονο και διαφορετική σε ζευγάρια που βρίσκονται μαζί πάρα πολλά χρόνια.

poso sex einai arketo 2

Σημασία έχει να θέλει ο ένας τον άλλον, να μην επαναπαύονται και να θεωρούν δεδομένο ο ένας τον άλλον, να προσπαθούν να είναι ελκυστικοί και γοητευτικοί, να θέλουν να αρέσουν!

Σίγουρα, η σεξουαλική ζωή στα παντρεμένα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί μπορεί να είναι πιο βαρετή σε σχέση με το καινούργια ζευγάρια! Ο λόγος είναι απλός σχετικά: απλά, γνωρίζει ο ένας τον άλλον τόσο καλά, τι του αρέσει και τι όχι, ενώ αρκετές φορές το σεξ γίνεται με τον ίδιο τρόπο, καταντώντας υπόθεση ρουτίνας και συζυγικής υποχρέωσης! Γι αυτό λέμε πως χρειάζεται να φροντίζει το ζευγάρι να ανανεώνεται, να κάνει πράγματα κατά καιρούς που δεν κάνει στην καθημερινότητά του, να φροντίζει να αρέσει ο ένας στον άλλον…

poso sex einai arketo 3

Πράγματι, αν η ερωτική ζωή εμπλουτιστεί με διαφορετικά ερωτικά παιχνίδια και συνήθειες, είναι πολύ πιθανό η ερωτική φλόγα να ανάψει και πάλι και το σεξ να πάψει να είναι βαρετό!

Άρα, κλείνοντας, θα έλεγα πως σημαντικός δεν είναι ο αριθμός των ερωτικών συνευρέσεων αλλά η ποικιλία και η φαντασία που θα εμπλουτίσει την ερωτική ζωή και κατ’ επέκταση θα αυξήσει και τον αριθμό των σεξουαλικών επαφών!

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

Διαβάστε επίσης:
Συμβουλές για να του ανεβάσετε την ερωτική διάθεση!

6 είδη σεξ που κάθε ζευγάρι πρέπει να δοκιμάσει

Ποια είναι η κατάλληλη στάση στο σεξ για να συλλάβετε;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved