Ο σύντροφός μου θέλει να πραγματοποιήσουμε κάποιες τραβηγμένες φαντασιώσεις του…

Αρκετά συχνά μας επισκέπτονται στο χώρο μας ζευγάρια, που ζητά ο ένας εκ των δύο να πραγματοποιήσουν κάποιες φαντασιώσεις για να μεταφέρουν την έξαψη και το «καινούργιο» στο κρεβάτι τους.

Ο σύντροφός μου θέλει να πραγματοποιήσουμε κάποιες τραβηγμένες φαντασιώσεις του…

Για κάποιους αυτό αποτελεί απλά μία σεξουαλική φαντασίωση που είναι αρκετό να την μοιραστούν με τον σύντροφό τους μέσα από τον ερωτικό λόγο την ώρα που κάνει σεξ το ζευγάρι, για άλλους όμως υπάρχει η επιθυμία της πραγματοποίησης των συγκεκριμένων φαντασιώσεων.

Τι γίνεται όμως όταν ο ένας μόνο ζητάει την πραγματοποίησή τους, την προτείνει και την ζητάει επίμονα και το άλλο μέλος της σχέσης αντιδρά και αρνείται; Ποιος είναι ο λόγος, που κάνει αυτές τις εμπειρίες να φαντάζουν πιο απολαυστικές; Είναι η τόλμη κάποιου να πάει κόντρα σε αυτό που πρέπει; Είναι ο ανεξήγητος φόβος μήπως ανακαλυφθεί και τιμωρηθεί;

Η αλήθεια είναι, ότι το μοίρασμα των σεξουαλικών φαντασιώσεων, με σκοπό την πραγματοποίηση τους, μπορεί να βλάψει ένα ζευγάρι, ιδιαίτερα όταν εκείνο δεν διαθέτει κοινές ηθικές καταβολές, αξίες και σεξουαλικές αντιλήψεις.

sejoyalikes fantasioseis

Για παράδειγμα, αν ο ένας σύντροφος ζητά την εναλλαγή ερωτικών συντρόφων και ο άλλος δεν θέλει, το ζευγάρι κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, καθώς εκείνος που δεν θέλει θα αισθανθεί πως ο σύντροφός του δεν τον σέβεται, ότι προσβάλλεται ή θίγεται. Γενικότερα λέμε, πως εμείς οι ειδικοί δεν μπορούμε να μπούμε στην ηθική του καθενός, πόσο μάλλον στην ηθική του ζευγαριού. Άρα, όποιος δεν συμφωνεί έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί τη συμμετοχή του. Το σεξ από μόνο του μπορεί να μην διαθέτει σαφή όρια, όμως ο κάθε άνθρωπος μπορεί να θέσει τα δικά του προσωπικά όρια στη σχέση.

Βέβαια, εδώ χρειάζεται και λίγη προσοχή, εφόσον δεν σημαίνει απαραίτητα, ότι μετά από τη γνωστοποίηση αυτής της επιθυμίας, το ζευγάρι θα πρέπει να έρθει σε ρήξη και να οδηγηθεί στο χωρισμό, καθώς όπως προαναφέρθηκε, οι σεξουαλικές προτιμήσεις μεταβάλλονται στο πέρασμα του χρόνου και οι σύντροφοι μπορεί να αλλάξουν γνώμη. Ωστόσο, αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάνε είναι, ότι οι σεξουαλικές επιλογές του ενός δεν θα πρέπει να βλάπτουν και να καταπατούν τα δικαιώματα και τις ανάγκες του άλλου.

Το ζευγάρι λοιπόν, θα πρέπει να κάνει έναν ώριμο και ειλικρινή διάλογο πάνω στο θέμα, προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση...

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved