Γιατί να κάνω σεξ το πρωί;

«Ωχ, άσε με, νυστάζω! Τι σου ήρθε τώρα πρωί πρωί; ...Δεν προλαβαίνω, βιάζομαι, θα αργήσω στη δουλειά, ...Έχω να ετοιμάσω τα παιδιά...» Πρωινές δικαιολογίες προς αποφυγή μιας πρωινής σεξουαλικής επαφής.

Γιατί να κάνω σεξ το πρωί;

Πρωινό σεξ! Αγαπημένο κυρίως των ανδρών, που λόγω της πρωινής τους στύσης το αναζητούν πιο εύκολα σε σχέση με τις γυναίκες, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν θέλουν και οι γυναίκες να κάνουν σεξ το πρωί. Σε αυτό το συμπέρασμα άλλωστε καταλήγει και πρόσφατη δημοσκόπηση στην Αμερική, όπου σχεδόν το 34% των ανθρώπων προτιμά να κάνει σεξ τις πρωινές ώρες.

Γιατί να κάνω σεξ το πρωί;

Αυξάνει την ενέργεια και την αισιοδοξία μου: Ναι, το πρωινό σεξ μας ξυπνάει και μας αναζωογονεί καθώς συμμετέχει και το σώμα αλλά και η ψυχή και το μυαλό μας. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι εκείνοι που εμπλέκονται σε φυσικές σωματικές ασκήσεις νωρίς το πρωί εμφανίζουν σχεδόν διπλάσια επίπεδα ενέργειας στη διάρκεια της ημέρας τους, σε σύγκριση με εκείνους που δεν γυμνάζονται καθόλου. Από την άλλη, όπως επίσης γνωρίζουμε μέσα από έρευνες, το σεξ ενισχύει την έκκριση ορμονών, όπως η ωκυτοκίνη (γνωστή και ως ορμόνη της αγκαλιάς), που αυξάνει τα θετικά συναισθήματα μεταξύ των συντρόφων και τους προσδίδει μία γενικευμένη αίσθηση αισιοδοξίας.

proinosex

Αποδίδουμε καλύτερα στην εργασία: Έρευνες στηρίζουν πως το σεξ ενισχύει την κυτταρογένεση τον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, που επηρεάζει τη μνήμη, τη μάθηση και τα ανθρώπινα συναισθήματα. Έτσι, τα άτομα που έρχονται σε σεξουαλική επαφή κυρίως τις πρωινές ώρες, φαίνεται πως μπορούν να συγκεντρωθούν πιο αποτελεσματικά και να ανταπεξέλθουν καλύτερα σε συνθήκες πίεσης και στρες στο χώρο της εργασίας τους. Ας μην ξεχνάμε και την νέα έρευνα που στηρίζει τον αυνανισμό στο εργασιακό ωράριο, λέγοντας πως ένα «διάλειμμα για αυνανισμό» θα ήταν ένας «πολύ αποτελεσματικός τρόπος» απαλλαγής από το άγχος και το στρες, ιδίως σε επαγγέλματα όπου οι καταιγιστικοί ρυθμοί σε κρατούν όλη μέρα στην «τσίτα».

Το σεξ κάνει καλό: Το πρωινό σεξ συμβάλλει στη ρύθμιση της αιματικής κυκλοφορίας και κατ’ επέκταση στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Συγχρόνως, αρκετές είναι οι μελέτες, που κάνουν λόγο για θετική συνεισφορά του σεξ στην καταπολέμηση των ημικρανιών και ευρύτερα του πόνου. Επίσης, η τακτική σεξουαλική εμπλοκή έχει συσχετιστεί με την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος (αντισώματα IgA), με την πρόληψη των φλεγμονών και με τη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη.

bed

Μας φέρνει πιο κοντά: Γνωρίζουμε πως το συχνό σεξ, βοηθά τους συντρόφους να αισθανθούν μεγαλύτερη οικειότητα, ενισχύει την εμπιστοσύνη ανάμεσά τους και αυξάνει το βαθμό της ικανοποίησης στη σχέση. Όπως ανέφερα και στην αρχή, το πρωινό σεξ είναι το αγαπημένο των ανδρών, καθώς έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και μπορούν να έχουν ακόμα και μία καλύτερη στυτική λειτουργία, έστω και αν έχουν ένα ήπιο στυτικό πρόβλημα.

Μας ομορφαίνει: Στον οργασμό απελευθερώνονται νευρο-ορμόνες, όπως η ντοπαμίνη, η σεροτονίνη, η αδρεναλίνη και οι ενδορφίνες, που ενισχύουν τη θετική σκέψη και την αυτοπεποίθηση. Μάλιστα, ο γυναικείος οργασμός είναι ένα από τα πιο σπουδαία φυσικά καλλυντικά, λόγω της παραγωγής οιστρογόνων αλλά και άλλων ορμονών στον οργανισμό.

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved