Είμαι έγκυος, μπορεί ο αυνανισμός να κάνει κακό στην εγκυμοσύνη μου;

Είναι αρκετές οι γυναίκες που μας ρωτούν για τον αυνανισμό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η απάντηση είναι πως όχι, ο αυνανισμός δεν προξενεί κακό, εφόσον βέβαια ο γιατρός έχει επιτρέψει τις σεξουαλικές συνευρέσεις στο ζευγάρι.

Είμαι έγκυος, μπορεί ο αυνανισμός να κάνει κακό στην εγκυμοσύνη μου;

Και αυτή η διευκρίνιση γίνεται επειδή ο οργασμός έστω και μέσω αυνανισμού, δεν παύει να είναι οργασμός που προκαλεί συσπάσεις. Με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού λοιπόν ή σε μία φυσιολογική εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές δεν υπάρχει πρόβλημα.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί μία γυναίκα ενώ έχει το σύντροφό της, δεν το ζητάει από εκείνον - αν δεν μπορεί ή δεν επιθυμεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να έρθει σε σεξουαλική επαφή με διείσδυση.

Midnight Parfait Mood 700x

Μην βγάζετε το άνδρα σας έξω από το σεξουαλικό παιχνίδι, κυρίως τον καιρό της εγκυμοσύνης που διαρκεί και μεγάλο σχετικά χρονικό διάστημα, αλλά και μπορεί να τον απομακρύνεται όχι μόνο σεξουαλικά αλλά και συναισθηματικά. Λέμε ναι λοιπόν στον αυνανισμό όταν γίνεται "μαζί" ως σεξουαλικό παιχνίδι, καθώς είναι ένας ικανοποιητικός τρόπος σεξουαλικής εκτόνωσης...

Μαρίνα Μόσχα

Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

Κάντε τις ερωτήσεις σας στην Ψυχοθεραπεύτρια της σελίδας μας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved