Σεξ και παιδιά στο σπίτι: Εκμεταλλευτείτε την κάθε στιγμή!

Τα περισσότερα ζευγάρια παραπονιούνται ότι η σεξουαλική ζωή εξαφανίζεται λόγω των παιδιών! Είναι όμως αλήθεια αυτό;

Σεξ και παιδιά στο σπίτι: Εκμεταλλευτείτε την κάθε στιγμή!

Μήπως οι γονείς είναι αυτοί που "φταίνε" καθώς κρύβονται πολλές φορές πίσω από τα παιδιά τους; Μήπως το σεξ δεν πλέον προτεραιότητά τους; Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να ανοίξουν και πάλι την πόρτα στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού.

Εκτός από την κλασική λύση του πρωινού σεξ, ανοίξτε τα μάτια σας, ξεχάστε πόσο πολυάσχολοι είστε, τα άγχη και την καθημερινή ρουτίνα που σας βαραίνει και εστιάστε στην προσωπική σας απόλαυση και ευχαρίστηση, βγάζοντας τα εμπόδια από τα οποία άλλα μπορεί να είναι πραγματικά, άλλα όμως τα δημιουργείτε εσείς οι ίδιοι.

Μερικά παραδείγματα:

• Πηγαίνετε μαζί στην κρεβατοκάμαρα, ξαπλώστε την ίδια χρονική στιγμή, αποφεύγοντας το κλασικό, «μέχρι να ξεβαφτώ τον έχει πάρει ο ύπνος». Με αυτό τον τρόπο έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναλάβετε δράση.
• Βάλτε το παιδί για ύπνο νωρίς και αντί να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας σειρά, παρέα με ένα μπολ ποπ κορν, κλείστε την και εκμεταλλευτείτε το σκοτάδι...
• Το Σαββατοκύριακο μπορείτε να πάτε τα παιδιά στους παππούδες, έτσι ώστε να έχετε όλο το σπίτι δικό σας.
• Τέλος τσεκάρετε ποια εξωσχολική δραστηριότητα απασχολεί εποικοδομητικά το σπλάχνο σας, κανονίζοντας την ίδια ώρα ένα ρομαντικό ραντεβού με το σύζυγο σας. Ίσως λίγο διακινδυνευμένο, γιατί μπορεί κάτι να προκύψει και να επιστρέψει απροειδοποίητα, ωστόσο θυμηθείτε.. η προσπάθεια μετράει.

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

Κάντε τις ερωτήσεις σας στην Ψυχοθεραπεύτρια της σελίδας μας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved