Ποιες γυναίκες προτιμούν οι άνδρες για οικογένεια;

Ακούμε πως οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές ή τις κοκκινομάλλες, τις καλλίγραμμες ή τις πιο "στρουμπουλές", τις ψηλές ή τις κοντές, ότι δίνουν σημασία στην εξωτερική εμφάνιση των γυναικών. Από τη μία είναι κατανοητό πως συμβαίνει αυτό για λόγους αναπαραγωγής που η φύση έχει δώσει...

Ποιες γυναίκες προτιμούν οι άνδρες για οικογένεια;

Ποιους άνδρες προτιμούν οι γυναίκες για οικογένεια;

Πέρα όμως από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, ποια είναι τελικά τα προσωπικά γνωρίσματα μιας γυναίκας που θα κερδίσει την εκτίμηση, τον σεβασμό, την εμπιστοσύνη ενός άνδρα που θα θέλει δεσμευτεί σε μία σχέση ζωής και να δημιουργήσει μαζί της τη δική του οικογένεια;

gynaikes 2

1. Φυσική ομορφιά: Η φυσική εμφάνιση είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί ένας άνδρας σε μία γυναίκα. Η ιστορία δείχνει, ότι αυτό που οι άνδρες θεωρούν ως «γυναικεία ομορφιά» υπερβαίνει κατά πολύ τη σεξουαλικότητα και συνδέεται με τη γονιμότητα (οι γνωστοί λόγοι διαιώνισης του είδους)

2. Συναισθηματική σταθερότητα: Οι άνδρες γοητεύονται από τις γυναίκες, που διαθέτουν έναν πλούσιο εσωτερικό κόσμο, αλλά και από εκείνες που εκπέμπουν συνέπεια μέσα από τη συμπεριφορά τους. Οι γυναίκες αυτές, είναι πιο πιθανό να διαχειριστούν με σύνεση την ανατροφή των παιδιών τους και να δείξουν ψυχραιμία μπροστά στις προκλήσεις μίας κοινής συμβίωσης.

3. Προστατευτικότητα: Οι άνδρες εκδηλώνουν μεγαλύτερη προτίμηση στις γυναίκες, που δείχνουν να νοιάζονται πραγματικά γι’ αυτούς και που τους υπερασπίζονται. Επίσης, εμπνέονται από τις γυναίκες που διαθέτουν ανιδιοτέλεια και που τους αρέσει να φροντίζουν τους άλλους ανθρώπους. Γενικά, θεωρείται, ότι τα δύο αυτά στοιχεία βοηθούν την υποψήφια σύντροφο να γίνει μία καλή και προσιτή μητέρα στο μέλλον (νοικοκυρά). Άλλωστε μην ξεχνάμε πως τον κάθε άνδρα τον μεγάλωσε μία μαμά που τον φρόντιζε για χρόνια...

gynaikes 3

4. Ενεργητική ακρόαση: Οι άνδρες φαίνεται να εκτιμούν τις γυναίκες που τους αναγνωρίζουν, που ακούν τους προβληματισμούς τους και τους συμπαραστέκονται, όπως ακριβώς κάνουν η οικογένεια ή οι φίλοι τους. Η υπομονή και η κατανόηση είναι δύο από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά, που θα πρέπει να διαθέτει μία γυναίκα όχι μόνο στο εσωτερικό του γάμου της αλλά και γενικότερα στη ζωή της.

5. Δυναμισμός: Οι άνδρες γοητεύονται από τις δυναμικές γυναίκες που όμως ζητούν τη δική τους βοήθεια κάνοντάς τους να αισθανθούν "άνδρες". Θέλουν τη γυναίκα δυναμική αλλά όχι περισσότερο από τους ίδιους!

6. Ειλικρίνεια: Ένας άνδρας με υγιή αυτοπεποίθηση συνήθως εκτιμάει τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια του αντίθετου φύλου. Η ειλικρίνεια, ως εξελικτικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σκέψης, έχει συσχετιστεί με την ευφυΐα και θεωρείται ότι προάγει την επιβίωση του είδους. Βέβαια και η ειλικρίνεια έχει και ένα μέτρο. Δεν σημαίνει λοιπόν πως λέμε και τα πάντα!

gynaikes 1

Ποιοι τύποι γυναικών απωθούν τους άνδρες;

  • Οι απόλυτες, αυταρχικές και απρόσιτες γυναίκες.
  • Οι μη αυθόρμητες και συγκρατημένες γυναίκες.
  • Οι γυναίκες χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες και στόχους, που «αγκιστρώνονται» από τη σχέση.
  • Οι ανασφαλείς γυναίκες που αναζητούν συνέχεια την επιβεβαίωση από το περιβάλλον τους.

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved