«Πώς μπορώ να ξανακερδίσω τη σεξουαλική μου ζωή, τώρα που γέννησα;»

Επιστρέψατε σπίτι με το νέο μέλος της οικογένειας, το θηλάσατε, άρχισε να μεγαλώνει λίγο και σκέφτεστε ότι είναι η ώρα να ασχοληθείτε και με τον σύντροφό σας που τον είχατε παραμελήσει όλον αυτό τον καιρό, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο.

«Πώς μπορώ να ξανακερδίσω τη σεξουαλική μου ζωή, τώρα που γέννησα;»

Αναρωτιέστε τι χρειάζεται να κάνετε για να νιώσετε και εσείς ξανά επιθυμητή αλλά και εκείνος να σας βρει ξανά ποθητή!

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας: Σίγουρα δεν είναι και τόσο εύκολο στη νέα αυτή φάση της ζωής σας, παρόλα αυτά όμως μάθετε να Βρίσκετε" και να "δημιουργείτε χρόνο για εσάς. Αν νιώθετε πως δεν έχετε χρόνο να φροντίσετε τον εαυτό σας, τότε πως θα είστε ήρεμη μη το μωρό και τον σύντροφό σας, όταν θα βγαίνει όλη αυτή η ένταση πάνω τους;
Αποδεχθείτε τις αλλαγές στο σώμα σας: Ναι, μπορεί να νιώθετε πως έχετε "στρογγυλέψει" αρκετά καθώς τα κιλά της εγκυμοσύνης δεν έχουν φύγει ακόμα. Δείτε το όμως σαν μία πρόκληση, όπου χρειάζεται να συμφιλιωθείτε με τη νέα σας εικόνα έως ότου επιστρέψετε σιγά σιγά στην παλιά σας γνώριμη εικόνα. Ναι πάρτε το απόφαση, πως για κάποιο διάστημα, αυτό θα είναι το σώμα σας. Θα χάνετε βέβαια βάρος αλλά αυτό θα γίνετε πιο αργά και σταδιακά... Το να αγχωθείτε και να ...κρύβεστε δεν ωφελεί, ίσα ίσα μάλιστα το αντίθετο!
Δημιουργήστε ατμόσφαιρα για εσάς τους δύο: Βάλτε ένα ποτό, λίγη μουσική, κάτι πιο αισθησιακό για φαγητό, χορέψτε οι δυο σας, μιλήστε, χαλαρώστε και αφήστε τα υπόλοιπα να έρθουν από μόνα τους... Βασική προϋπόθεση το να έχετε μαζέψει τα φορμάκια, τα παιδικά παιχνιδάκια και ότι άλλο θυμίζει ότι είστε γονείς.
Θυμηθείτε πως είσαστε και εραστές: Μιλήστε πιο αισθησιακά και ερωτικά ο ένας στον άλλον, θυμηθείτε πως λειτουργούσατε σεξουαλικά, φορέστε πιο σεξουαλικά εσώρουχα και βάλτε στην άκρη τα βαμβακερά και τα άνετα μεν, άχαρα δε ρούχα της εγκυμοσύνης που μπορεί ακόμα να φοράτε, ζητήστε του να σας αποπλανήσει...
Παίξτε με τα προκαταρκτικά: Αν δεν νιώθετε και τόσο καλά ακόμα για ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, κάντε παιγνίδια, περιπλανηθείτε στο σώμα του και ζητήστε του να κάνει και εκείνος το ίδιο στο δικό σας, χαϊδευτείτε, φιληθείτε... Μην ξεχνάτε πως τρώγοντας ανοίγει η όρεξη!
Χρησιμοποιήστε λιπαντικό: Για όλους τους παραπάνω λόγους που μπορεί να μην νιώθετε άνετα, με το σώμα σας, όχι ιδιαίτερα ποθητή, κουρασμένη, να σας λείπει ύπνος, λόγω ορμονών, κλπ., μπορεί να μην υπάρχει η κατάλληλη κολπική εφύγρανση, Μην ντραπείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λιπαντικό που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, δεν θα πονάτε και θα επιστρέψετε σιγά σιγά ξανά στην ερωτική σας ζωή.
Επικοινωνήστε, μιλήστε μαζί του για τι θα θέλατε: Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αρχίζετε τη γκρίνια για το πόσο άσχημα αισθάνεστε ή πόσο κουρασμένη νιώθετε. Καταλάβετε πως από εδώ και στο εξής αυτή θα είναι η καθημερινότητά σας. Μιλήστε του όμως για το τι θα θέλατε στο σεξ, πώς να σας προσεγγίζει, πείτε του τι σας αρέσει αυτό το διάστημα που έχουν αλλάξει και το σώμα σας αλλά και οι συνθήκες στη ζωή σας...

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

Κάντε τις ερωτήσεις σας στην Ψυχοθεραπεύτρια της σελίδας μας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved