Δροσιστικά καλοκαιρινά snacks για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ο υδράργυρος ανεβαίνει.

Δροσιστικά καλοκαιρινά snacks για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Η αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών με πιο ελαφρά και δροσερά γεύματα επιβάλλεται, πόσο μάλλον κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Όπως έχουμε τονίσει σε προηγούμενα άρθρα, η περίοδος της εγκυμοσύνης απαιτεί ποιοτική διατροφή που εξασφαλίζει τη σταθερή παροχή θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό της εγκύου διασφαλίζοντας τόσο την υγεία της όσο και την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου.

Τα ενδιάμεσα snacks, δηλαδή το δεκατιανό και το απογευματινό είναι ίσης σημασίας με τα κυρίως γεύματα, καθώς διατηρούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και δίνουν ενέργεια στην έγκυο. Αν αναζητάτε ιδέες για μερικά δροσιστικά και θρεπτικά snacks για την περίοδο του καλοκαιριού, δείτε τις παρακάτω ιδέες.
Φρέσκα φρούτα. Το καλοκαίρι που υπάρχει μεγάλη ποικιλία από φρούτα είναι η ιδανική εποχή για δροσερές και θρεπτικές φρουτοσαλάτες. Προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα από τους χυμούς τους, έτσι ώστε να λαμβάνετε μεγαλύτερες ποσότητες φυτικών ινών που θα βοηθήσουν την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος.
• Smoothies. Τα smoothies είναι ένας εύκολος τρόπος να λάβετε πληθώρα θρεπτικών συστατικών σε ένα ποτήρι. Βασικά συστατικά τους είναι το γάλα χαμηλών λιπαρών και τα αγαπημένα σας φρούτα. Αν σας αρέσει ο συνδυασμός φρούτων και λαχανικών προσθέτετε και τα αγαπημένα σας λαχανικά για να αυξήσετε έτσι την περιεκτικότητα των smoothies σε ωφέλιμα συστατικά. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να προσθέσετε και λίγο τριμμένο πάγο για γίνει ακόμα πιο δροσερό.
• Παγωμένο γιαούρτι. Μπορείτε να φτιάξετε το παγωμένο γιαούρτι μόνες, αποφεύγοντας την έτοιμη εκδοχή τους που περιέχει ζάχαρη. Τα φρέσκα φρούτα, οι ξηροί καρποί και το μέλι είναι μερικές από τις επιλογές που μπορείτε να προσθέσετε αποφεύγοντας τις υπερβολές.
• Σπιτικό παγωτό. Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή απολαμβάνοντας ένα δροσερό παγωτό χωρίς να λαμβάνετε επεξεργασμένη ζάχαρη και λίπος που περιέχουν τα τυποποιημένα παγωτά. Κόψτε σε ροδέλες 2 μπανάνες και τοποθετήστε αυτές στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια χτυπήστε τις στο blender μαζί με λίγο κακάο και λίγο γάλα χαμηλών λιπαρών μέχρι να αποκτήσει την υφή που σας αρέσει.
• Sticks αγγουριού με τυρί χαμηλών λιπαρών. Κόψτε 2-3 αγγουράκια σε sticks και συνδυάστε τα με το αγαπημένο σας τυρί χαμηλών λιπαρών όπως το cottage.

Καλή σας απόλαυση!

Περιμένω τις απορίες και τις ερωτήσεις σας εδώ!

Ευσταθία Παπαδά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Ph.D. (Cand)
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου &
University College London (UCL)
Υποψ. Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
e-mail: efpapada@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved