Πέντε τρόποι για να χάσουμε βάρος χωρίς δίαιτα

Μετά τις ατασθαλίες των διακοπών του Πάσχα και λίγο πριν το καλοκαίρι, οι περισσότεροι προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

Πέντε τρόποι για να χάσουμε βάρος χωρίς δίαιτα

Όμως ακολουθώντας κάποια δίαιτα express από τις πολλές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να στερήσουμε από τον οργανισμό μας απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, να κουραστούμε και στο τέλος να σταματήσουμε την προσπάθεια. Ακολουθώντας όμως τα παρακάτω βήματα θα μπορέσουμε να χάσουμε βάρος χωρίς να αισθανόμαστε ότι είμαστε σε δίαιτα.

Τρώμε πρωινό ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! Η παράλειψη του πρωινού θεωρείται από πολλούς ένας εύκολος τρόπος να περιορίσουμε τις προσλαμβανόμενες θερμίδες, ωστόσο πολυάριθμες μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση του πρωινού με τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.
• Γεμίζουμε το ψυγείο μας με φρούτα και λαχανικά. Φροντίζουμε να έχουμε σε κάθε κυρίως γεύμα μας ένα μεγάλο μπολ σαλάτας με μικρή ποσότητα ελαιολάδου (1 κουταλιά της σούπας) για να επιτύχουμε τον κορεσμό και να δώσουμε στον οργανισμό βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά. Τα ενδιάμεσα snacks μας καλό θα είναι να αποτελούνται από φρούτα.
• Αντικαθιστούμε τα λευκά δημητριακά με ολικής άλεσης. Τα δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης, τα ζυμαρικά και το ψωμί ολικής άλεσης, αλλά και το καστανό ρύζι είναι επιλογές που μας παρέχουν φυτικές ίνες και προκαλούν πιο γρήγορο κορεσμό.
• Προσθέτουμε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα. Επιλέγουμε άπαχο κρέας ή ψάρι καθώς και όσπρια στα κυρίως γεύματα, ενώ το άπαχο γιαούρτι, οι ξηροί καρποί και το άπαχο τυρί μπορούν να χρησιμεύσουν ως ενδιάμεσα snacks. Με αυτόν το τρόπο θα νιώθουμε χορτάτοι για περισσότερο χρόνο.
Αποφεύγουμε τις κενές θερμίδες. Με τον όρο αυτό εννοούμε τις τροφές που ενώ έχουν υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο, δεν παρέχουν ευεργετικά θρεπτικά συστατικά, αλλά κυρίως ζάχαρη και κακής ποιότητας λιπαρά. Τα γλυκά, τα έτοιμα αρτοσκευάσματα και τα αναψυκτικά αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Τέλος, δεν ξεχνούμε την προσοχή στις μερίδες μας αλλά και την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας που θα βοηθήσουν σημαντικά στην απώλεια βάρους.

Περιμένω τις απορίες και τις ερωτήσεις σας εδώ!

Ευσταθία Παπαδά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Ph.D. (Cand)
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου &
University College London (UCL)
Υποψ. Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
e-mail: efpapada@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved