Ξεχάστε τα χάπια αδυνατίσματος και τα υποκατάστατα γευμάτων. Έτσι θα χάσετε γρήγορα κιλά μέχρι το καλοκαίρι!

Έχετε βαρεθεί να προσπαθείτε να χάσετε βάρος με «δραστικά» μέτρα όπως χάπια αδυνατίσματος, βότανα, υποκατάστατα γευμάτων και ένα σωρό «μαγικούς συνδυασμούς»;

Ξεχάστε τα χάπια αδυνατίσματος και τα υποκατάστατα γευμάτων. Έτσι θα χάσετε γρήγορα κιλά μέχρι το καλοκαίρι!

Από τη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο του Mothersblog, Ευσταθία Παπαδά

Σήμερα λοιπόν θα δούμε μερικές μικρές αλλαγές οι οποίες όμως μπορούν να σας βοηθήσουν σημαντικά στην απώλεια βάρους.

Προγραμματίστε τί θα μαγειρέψετε από την αρχή της εβδομάδας και προμηθευτείτε με τα αντίστοιχα ψώνια. Φτιάξτε όμως μια λίστα, η οποία θα σας βοηθήσει να μην ξεφύγετε στις αγορές του supermarket. Μην ξεχνάτε ότι τα προϊόντα τοποθετούνται με συγκεκριμένο τρόπο στα ράφια για να προσελκύουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.
Νικήστε τις λιγούρες! Όλοι πέφτουμε στην παγίδα του άσκοπου τσιμπολογήματος καταλήγωντας να τρώμε γλυκά ή αλμυρά σνακ που μας φορτώνουν με περιττές θερμίδες και καθόλου ποιοτικές. Κάθε φορά που νιώθετε την επιθυμία για ένα μπισκότο, cracker, σοκολάτα κτλ. προσπαθήστε να αποσπάσετε την προσοχή σας και ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Για παράδειγμα, καλέστε μια φίλη σας στο τηλέφωνο, διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο ή βγείτε ένα μικρό περίπατο.
Αφιερώστε τον απαραίτητο χρόνο στα γεύματά σας. Μην ξεχνάτε πως για να καταλάβουμε ότι έχουμε χορτάσει χρειαζόμαστε περίπου 20 λεπτά. Καθίστε λοιπόν με ηρεμία μακριά από την οθόνη του κινητού, του υπολογιστή ή της τηλεόρασης και απολαύστε το φαγητό σας.
Καταναλώνετε υγιεινά snacks, όπως φρούτα, λαχανικά, ανάλατα crackers με τυρί χαμηλών λιπαρών. Αν είστε επιρρεπείς στις ανθυγιεινές επιλογές, «καθαρίστε» τα ράφια σας από μπισκότα, τσιπς και αλατισμένους ξηρούς καρπούς.
Πείτε «ναι» στις σούπες! Οι σούπες μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ θρεπτικό γεύμα (κυρίως ή ελαφρύ), το οποίο μας χορταίνει και μας δίνει βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία.
Αυξήστε τις φυτικές ίνες στο διαιτολόγιό σας, που ενισχύουν τον κορεσμό και βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Τρώτε καθημερινά 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά κι επιλέγετε καστανό ρύζι, ψωμί και ζυμαρικά ολικής άλεσης.
Κρατήστε ένα ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων. Με τον τρόπο αυτό θα συνειδητοποιήσετε τις ποσότητες του φαγητού που τρώτε και κυρίως το «τσιμπολόγημα», το οποίο είναι τις περισσότερες φορές αυτό που μας δίνει περιττές θερμίδες.
Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας ακόμα κι αν δεν είστε αθλητικός τύπος. Αφήστε το αυτοκίνητο για τις κοντινές αποστάσεις, ξεχάστε το ασανσέρ και βρείτε τον τύπο της άσκησης που σας ταιριάζει.

Περιμένω τις απορίες και τις ερωτήσεις σας εδώ!

Ευσταθία Παπαδά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc., Ph.D. (Cand)
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου &
University College London (UCL)
Υποψ. Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
e-mail: efpapada@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved