Μοσχαράκι με κολοκύθια και πατάτες!

Ένα τέλειο φαγάκι για το Κυριακάτικο οικογενειακό μας τραπέζι!

Μοσχαράκι με κολοκύθια και πατάτες!

Μοσχαράκι τρυφερό και κολοκυθάκια και πατάτες! Σίγουρα τα πιτσιρίκια σας θα το λατρέψουν! Δοκιμάστε την συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό μοσχαράκι
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
7-8 κολοκυθάκια ολόκληρα μικρά
3-4 πατάτες
1 κουτί χυμός ντομάτας
1/2 κ.γλ. κανέλλα
1/2 κ.γλ. μπαχάρι
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
πιπέρι
2 κύβοι βοδινού ή αλάτι
3 κ.σ. φυτίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε το κρέας και το σοτάρουμε με το βούτυρο και το κρεμμύδι να ροδοκοκκινίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, ένα ποτήρι νερό και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένο. Προσέχουμε το φαγητό να έχει αρκετό ζουμί γιατί αργότερα θα ρίξουμε και τα λαχανικά και θα τραβήξουν κι αυτά από τη σάλτσα. Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια. Αν θέλουμε να είναι πιο ελαφρύ το φαγητό παραλείπουμε αυτό το βήμα. Όταν το κρέας έχει σχεδόν γίνει προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και βράζουμε περίπου για 15 λεπτά ακόμη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved