Τούρτα Ελληνική Σημαία: Η συνταγή και πώς θα διακοσμήσετε αυτή την επετειακή τούρτα (vid)

Μια πολύ ξεχωριστή, αλλά και πολύ ταιριαστή στην εθνική επέτειο, διακόσμηση τούρτας είναι αυτή στα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

 

Τούρτα Ελληνική Σημαία: Η συνταγή και πώς θα διακοσμήσετε αυτή την επετειακή τούρτα  (vid)

Ετοιμαζόμαστε να τιμήσουμε την εθνική επέτειο της Επανάστασης και τους ήρωες του 1821. Όλα τα μπαλκόνια έχουν υψώσει τη Γαλανόλευκη και οι περισσότεροι από εμάς ετοιμαζόμαστε να καμαρώσουμε τα παιδιά μας, για ακόμη μια φορά, στις μαθητικές παρελάσεις που θα γίνουν σε όλη την χώρα.

Το απόγευμα της 25ης και αφού όλοι έχουμε φάει τον παραδοσιακό μπακαλιάρο, μπορείτε να καλέσετε τις φίλες σας στο σπίτι και να τους προσφέρετε μαζί με τον καφέ ή το τσάι αυτή την πολύ εντυπωσιακή τούρτα.

Και επειδή η γιορτή είναι διπλή – Ευαγγελισμός της Θεοτόκου- μπορείτε αν γιορτάζετε εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειας να την επιλέξετε για κέρασμα ή να την προσφέρετε σαν δώρο σε κάποιο φιλικό πρόσωπο που γιορτάζει.

Υλικά

6 παντεσπάνια

Βουτυρόκρεμα

Μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για τη γέμιση κρέμα μασκαρπόνε

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με ένα παντεσπάνι που βάζουμε στην πιατέλα μας. Βάζουμε μία στρώση κρέμα και συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
  2. Επαναλαμβάνουμε βήμα 1. Δηλαδή έχουμε βάλει δύο παντεσπάνια με την γέμισή τους.
  3. Από το τρίτο παντεσπάνι θα χρειαστούμε ένα δαχτυλίδι. Χρησιμοποιείστε για να το κόψετε ένα δαχτυλίδι φόρμας ή αν θέλετε το κόβετε και με ένα μαχαίρι. Μετρήστε από κάθε άκρη δύο πόντους και βάλτε το δαχτυλίδι στην τούρτα. Με ένα κορνέ προσθέστε την κρέμα στα τοιχώματα του δαχτυλιδιού. Το υπόλοιπο παντεσπάνι το βάζουμε στη μέση της τούρτας.
  4. Στο τέταρτο παντεσπάνι θα χρειαστούμε δύο δαχτυλίδια. Το έξω δαχτυλίδι το κόβουμε όπως στο 3ο παντεσπάνι, βάζουμε κρέμα στα τοιχώματα και από το υπόλοιπο παντεσπάνι, κόβουμε άλλο ένα δαχτυλίδι, δύο εκατοστά. Γεμίζουμε τη μέση με κρέμα.
  5. Στο πέμπτο παντεσπάνι ξεκινάμε με το υπόλοιπο από το 4ο παντεσπάνι. Το κομμάτι που μας έχει μείνει το τοποθετούμε στη μέση της τούρτας και γεμίζουμε το υπόλοιπο με κρέμα.
  6. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το δαχτυλίδι. Bήμα 3.
  7. Από το τελευταίο παντεσπάνι κόβουμε πάλι ένα δαχτυλίδι, βάζουμε κρέμα στα τοιχώματα και από το μεσαίο κομμάτι αφαιρούμε μισό πόντο και το τοποθετούμε στη μέση της τούρτας.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή και την εκτέλεσή της στο video.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved