Φανταστικές κροκέτες από… φάβα!

Φανταστικές κροκέτες από… φάβα!

Είναι ένας τέλειος συνοδευτικός μεζές!

Φανταστικές κροκέτες από… φάβα!

Τραγανές κροκέτες από φάβα με πολλά αρωματικά! Σίγουρα σκέτος πειρασμός για τα πιτσιρίκια! Δοκιμάστε την συνταγή!

ΥΛΙΚΑ
Για τις κροκέτες:
• 150 γρ. φάβα
• ½ κρεμμύδι
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένα σε λίγο κρύο νερό

Για το τηγάνισμα:
• 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1-2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
• 150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη (γαλέτα)
• ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια ξερά, μεγάλα, σε ροδέλες
• 1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
• 1 κ.σ. ξίδι
• 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 100 ml ζωμός κότας, σπιτικός, από βιολογικό κύβο ή ψυγείου
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 30 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη φάβα μαζί με το ξερό κρεμμύδι και εμφιαλωμένο νερό (για να αποφύγουμε τα πολλά άλατα) ξαφρίζοντάς την τακτικά. Μόλις βράσει καλά και αρχίσει να λιώνει, τη σουρώνουμε από τα περιττά υγρά. Ρίχνουμε στο μίξερ τη φάβα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα φύλλα ζελατίνης (αφού τα έχουμε στύψει καλά με το χέρι) και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 90 λεπτά ώστε να παγώσει και να γίνει σαν ζύμη. Πλάθουμε μπαλάκια (σαν μεγάλα καρύδια) και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το χτυπημένο αυγό και τέλος από τη γαλέτα. Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για ακόμη 30 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Τηγανητή κάππαρη: Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσαμε τις κροκέτες ρίχνουμε την κάππαρη για 20 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει τραγανή και να ανοίξει ο ανθός της.
Την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Σάλτσα: Σε ένα ρηχό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Μόλις σκουρύνουν αρκετά, σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τον ζωμό κότας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε μαζί με τις κροκέτες και την κάππαρη.
Πηγή: homefood

ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Το πιο συχνό λάθος που κάνουν τα παντρεμένα ζευγάρια σύμφωνα με μία σύμβουλο σχέσεων

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν τα παντρεμένα ζευγάρια σύμφωνα με μία σύμβουλο σχέσεων

Στην αρχή νιώθετε σαν τον πρώτο καιρό, όταν ήσασταν νιόπαντροι, αισθάνεστε σα…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Κάνε ένα like για το παιδί μου, παρακαλώ

Κάνε ένα like για το παιδί μου, παρακαλώ

Στα πλαίσια της τρέλας των social media, που πλέον τα like ορίζουν…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Αντιζηλίες μεταξύ αδελφών: Πώς πρέπει να αντιδράσουν οι γονείς;

Αντιζηλίες μεταξύ αδελφών: Πώς πρέπει να αντιδράσουν οι γονείς;

Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν αντιζηλίες ανάμεσα στα παιδιά μιας οικογένειας. Όλα τους…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Οι φωτογραφίες που θα θέλατε να έχετε ως μαμά

Οι φωτογραφίες που θα θέλατε να έχετε ως μαμά

Όταν είσαι κουρασμένη και άυπνη το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτείς είναι…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης