Θεϊκά νηστίσιμα μηλοπιτάκια!

Είναι ένα γλυκάκι που όλα τα παιδιά τρώνε με λαχτάρα. Μηλοπιτάκια σιροπιαστά ιδανικά για τη νηστεία!

Θεϊκά νηστίσιμα μηλοπιτάκια!

Δοκιμάστε την συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
• 2 μήλα μέτρια τριμμένα (με λίγες σταγόνες λεμόνι για να μη μαυρίσουν)
• 2 κ.σ. ζάχαρη
• 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
• 1 κ.σ. κανέλα
• 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
• 2 - 3 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
• τρίμμα πορτοκαλιού

ΓΙΑ ΤΗ ΖΎΜΗ

• 1 κούπα καλαμποκέλαιο
• 1/2 κούπα πορτοκάλι στυμμένο ή 1/2 κούπα κρασί άσπρο ή 1/2 κούπα νερό
• 1 κουταλιά ζάχαρη
• λίγο αλάτι
• αλεύρι που φουσκώνει μόνο του περίπου 1/2 κιλό
• ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
• ελάχιστη κανέλα (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 3 κούπες νερό, 3 κούπες ζάχαρη και μισή φέτα λεμόνι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Ρίχνουμε σε λεκανίτσα τα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε με κουτάλι.
• Ρίχνουμε τόσο αλεύρι, όσο να μην κολλάει να πλάθεται η ζύμη χωρίς ν' ανοίγει, περίπου 1/2 κιλό.
• Χωρίζουμε τη ζύμη σε 22 μπαλάκια σε μέγεθος μικρού μανταρινιού.
• Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά, να γίνουν ένα μείγμα.
• Ανοίγουμε τη ζύμη, σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. και βάζουμε από μια κουταλιά γεμάτη γέμιση.
• Κλείνουμε καλά το ζυμάρι από πάνω δίνοντάς του σχήμα οβάλ.
• Ψήνουμε σε βουτυρωμένη λαδόκολλα στους 180 β. για 1/2 ωρίτσα περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα και μόλις κρυώσουν λίγο τα σιροπιάζουμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved