Συνταγή για φανταστικό κέικ ζέβρα βανίλια - σοκολάτα

Έχετε δοκιμάσει τόσες συνταγές για κέικ και δεν θα δοκιμάσετε αυτή για το zebra cake;

Συνταγή για φανταστικό κέικ ζέβρα βανίλια - σοκολάτα

Υλικά

¾ φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας corn flower
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λειωμένο
3 κουταλιές της σούπας γάλα, ζεστό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
5 αυγά, θερμοκρασία δωματίου
¾ φλιτζάνι ζάχαρη, χωρισμένη
1 κουταλιά της σούπας κακάο

CAKEZEBRA

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚C.
Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το corn flower, το baking powder και το αλάτι και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε το βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά, καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε το στην άκρη.
Ξεχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους . Ρίξτε τη μισή ζάχαρη στο μπολ με τους κρόκους και χτυπήστε με το μίξερ για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφράτη μαρέγκα και ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμη η μαρέγκα προσθέτετε και το μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι η κρέμα να είναι αφράτη. Προσθέστε το μπολ με το αλεύρι ( που είχατε αφήσει στην άκρη), και το βούτυρο ( το άλλο μπολ) ανακατεύοντας συνεχώς.
Μοιράζετε το μείγμα σε ένα μικρότερο μπολ και κοσκινίζετε τη σκόνη κακάο. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το κακάο.
Σε μια στόγγυλη φόρμα ή ένα ταψάκι, στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε σιγά σιγά με ένα κουτάλι στο κέντρο την κρέμα βανίλια. Στο κέντρο της βανίλας προσθέτετε μια κουταλιά κακάο και συνεχίζετε έτσι μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Χρησιμοποιώντας ένα chopstick ή το ξυλάκι για σουβλάκι, τραβήξτε απαλά μια γραμμή από την άκρη του ταψιού ή της φόρμας προς το κέντρο. Επαναλάβετε μέχρι να κάνετε 8 γραμμές. Ρίξτε μια μικρή κουκίδα σοκολάτας στο κέντρο.
Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να βγει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι ή σπάτουλα για να απελευθερώσετε απαλά το κέικ από την φόρμα. Καλύψτε το κέικ με πετσέτα. Αναποδογυρίστε το σε μια πιατέλα και σερβίρετέ το αφού κρυώσει για 20 λεπτά.

Διαβάστε επίσης

Σοκολατένιο κέικ μόνο με 2 υλικά! Θα σας αφήσει άφωνες
Συνταγή για αφράτο, σοκολατένιο κέικ χωρίς βούτυρο

Πηγή: tasty.co

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved