Λαχταριστή και εύκολη μηλόπιτα χωρίς μίξερ

Η μηλόπιτα είναι από τα αγαπημένα χειμωνιάτικα γλυκά.

 

Λαχταριστή και εύκολη μηλόπιτα χωρίς μίξερ

Μήλα υπάρχουν άφθονα στο σπίτι και το μόνο που θα χρειαστείτε επιπλέον είναι ένα φύλλο σφολιάτας. Με λίγη ζάχαρη και βούτυρο, η μηλόπιτα σας είναι έτοιμη!

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας σε θερμοκρασία δωματίου
1,5 kg μήλα κόκκινα
100 g (½ φλιτζάνι) ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

MILOPITA

Εκτέλεση

Παίρνετε το φύλλο σφολιάτας, τοποθετείτε την στρόγγυλα φόρμα που θα την ψήσετε και κόβετε ακριβώς στο μέγεθος της φόρμας.Με ένα πιρούνι τη χαράσσετε σε όλη την επιφάνεια.Στη συνέχεια καθαρίζετε τα μήλα και κόβετε το κάθε μήλο σε τέσσερα κομμάτια. Είναι σημαντικό να είναι στο ίδιο μέγεθος για να στρωθούν ομοιόμορφα στη φόρμα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο. Όταν το μείγμα γίνει σκούρο προσθέστε τα μήλα και ανακατέψτε. Είναι σημαντικό τα μήλα ν’ αλλάξουν χρώμα. Τα στρώνετε με τη σειρά στη φόρα προσέχοντας να μην υπάρχει κενό. Προσθέστε το σιρόπι που έχει μείνει στο τηγάνι και σκεπάστε με το φύλλο σφολιάτας. Με μια σπάτουλ α ή ένα πιρούνι πιέστε ελαφρά τη σφολιάτα γύρω γύρω από τη φόρμα.Ψήνετε στους 190 C για 45 λεπτά . Μόλις είναι έτοιμη την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και τη σερβίρετε με παγωτό ή σκέτη.

Πηγή: tasty.co

Διαβάστε επίσης

Συνταγή για την πιο εύκολη μηλόπιτα
Συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη μηλόπιτα
H πιο εύκολη μηλόπιτα που φτιάξατε ποτέ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved