Εύκολο, αφράτο και τραγανό μιλφέιγ με φράουλες

Νοστιμότατη συνταγή για μιλφέιγ με τραγανό φύλλο σφολιάτας.

Εύκολο, αφράτο και τραγανό μιλφέιγ με φράουλες

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας σε θερμοκρασία δωματίου

Κρέμα

  • 2 κρόκους αυγού
  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα αραβοσίτου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 6 φράουλες, κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

Χτυπάτε μαζί τους κρόκους και τη ζάχαρη για μερικά λεπτά και προσθέτετε την κρέμα αραβοσίτου, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε στο μπολ, τη βανίλια, και το γάλα, ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το πλαστική μεμβράνη τη βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4 λεπτά. Αφαιρέστε μεμβράνη και ανακατέψτε.
Σκεπάστε ξανά το μπολ και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Κόβετε τη ζύμη σε τρία ορθογώνια κομμάτια. Πιέζετε το κάθε κομμάτι σε ένα πιρούνι ( κάνετε σχεδιάκια με τη μύτη του πιρουνιού).
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα ταψάκι στο φούρνο, ψήνετε το φύλλο για 10 λεπτά περίπου ( όλα μαζί, ή το καθένα ξεχωριστά) μέχρι να είναι τραγανό και από τις δύο πλευρές. Αποσύρετε τη σφολιάτα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και στρώνετε τρεις σειρές κατά μήκος της σφολιάτας. Στη συνέχεια απλώνετε τις φράουλες και μετά τη δεύτερη στρώση κρέμας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Το γλυκό σας είναι έτοιμο μόλις τοποθετήσετε την Τρίτη σφολιάτα στην κορυφή και πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.

Καλή σας απόλαυση

Πηγή: tasty.co

Διαβάστε επίσης

Συνταγή της μαμάς: Νόστιμο και αφράτο μιλφέιγ
Συνταγή για δροσερό μιλφέιγ στο πι και φι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved