Σοκολατένια Πάβλοβα με πέντε μόνο υλικά!

Τραγανή μαρέγκα, με κακάο και φράουλες. Αυτή η Πάβλοβα λιώνει στο στόμα.

Σοκολατένια Πάβλοβα με πέντε μόνο υλικά!

Το γλυκό που πήρε το όνομά του από την μπαλαρίνα Anna Pavlova, έχει πολλές παραλλαγές ως προς την κρέμα ή τα συνοδευτικά του. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια εύκολη εκδοχή που είναι όμως εξαιρετική στη γεύση.

Υλικά
1 1/2 φλιτζάνια (330 γρμ.) ψιλή ζάχαρη (τύπου caster)
6 ασπράδια αυγών ελευθέρας βοσκής
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
500 γρ φράουλες
300 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Χτυπάτε πολύ καλά τα ασπράδια αυγών προσθέτοντας σταδιακά με ένα κουταλάκι τη ζάχαρη ( χτυπάμε και προσθέτουμε, χτυπάμε και προσθέτουμε). Κρατάτε μόνο δύο κουταλάκια της σούπας ζάχαρη για τις φράουλες. Συνεχίστε το χτύπημα για 5 λεπτά ή έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί τελείως.
Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη ( θα είναι παχύρευστη) κοσκινίστε τη σκόνη κακάου πάνω από το μείγμα μαρέγκας. Ανακατεύετε πάρα πολύ απαλά τη μαρέγκα με ένα μεταλλικό κουτάλι. Προσοχή στο ανακάτεμα. Δεν θέλει βιαστικές κινήσεις.

Σε ένα ταψί απλώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετείτε τη μαρέγκα σε θόλο διαμέτρου 20εκ. Δεν την απλώνετε να γίνει επίπεδη ( φανταστείτε ένα αφράτο στρόγγυλο ψωμί). Ψήνετε για μία ώρα στους 120 C ( πιθανόν η θερμοκρασία του κάθε φούρνου να μην είναι η ίδια, το σημαντικό είναι να ψηθεί καλά). Αφήστε τη μαρέγκα με ανοιχτό το φούρνο για μία ώρα ή μέχρι να κρυώσει τελείως.

Με το μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.

Παράλληλα, σ’ ένα μικρό μπολ ρίχνετε τα κομμάτια φράουλας και τη ζάχαρη ( δύο κουταλιές της σούπας ή και λιγότερο αν θέλετε) και ανακατεύετε. Αφήστε τις φράουλες στην άκρη για 10 λεπτά ή και παραπάνω μέχρι να απελευθερωθούν οι χυμοί.

Μεταφέρετε προσεκτικά την πάβλοβα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Απλώνετε τη σαντιγί πάνω από τη μαρέγκα και στη συνέχεια διακοσμείτε με τις φράουλες.

Το γλυκό σας είναι έτοιμο!

Διαβάστε επίσης

Πάβλοβα: Εντυπωσιακό και εύκολο γιορτινό γλυκό!
Ο Γιώργος Γεράρδος ετοιμάζει Πάβλοβα με φράουλες

Πηγή:http://www.taste.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved