Γεμιστή γαλοπούλα με κιμά, κάστανα και κουκουνάρι

Η γαλοπούλα έχει την τιμητική της και τι καλύτερο από μια πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα για το γιορτινό τραπέζι...

Γεμιστή γαλοπούλα με κιμά, κάστανα και κουκουνάρι

Ανασκουμπωθήτε, δείτε τι υλικά θα χρειαστείτε, σημειώστε τα, αγοράστε τα και ξεικνήστε την προετοιμασία. Σίγουρα οι καλεσμένοι σας και η οικογένειά σας, θα ενθουσιαστούν.

Υλικά:

1 γαλοπούλα περίπου 4 κιλά
2 κ.τ.σ μουστάρδα
χοντρό αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
200γρ. κιμά χοιρινό
200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια τριμμένα
6 κ.τ.σ ελαιόλαδο
4 κ.τ.σ βούτυρο Κερκύρας
300γρ. κάστανα ψημένα
1 φλιτζάνι κουκουνάρια καβουρδισμένα
1 ποτήρι λευκό κρασί
ζωμό κότας

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε τη γαλοπούλα: Πλύντε τη και καθαρίστε τη γαλοπούλα σας πολύ καλά. Στεγνώστε τη με χαρτί κουζίνας και αλείψτε τη με μουστάρδα μέσα και έξω. Αφήστε τη στο ψυγείο για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα κάντε της μασάζ με το χοντρό αλάτι και αφήστε τη για άλλες 24 ώρες στο ψυγείο. την τρίτη μέρα ετοιμάστε τη γέμιση ώστε να τη γεμίσετε.

Ετοιμάστε τη γέμιση:
Βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν μαζί. Έπειτα σοτάρετε τον κιμά. Έπειτα ρίξτε το κρεμμυδάκι και συνεχίστε το τσιγάρισμα. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί. Τελος προσθέστε το κουκουνάρι και τα κάστανα. Ρίξτε λίγο ζωμό να βράσουν όλα μαζί. Μόλις σωθεί το ζουμάκι του είναι έτοιμη η γέμισή σας. Αν πάλι αυτή η γέμιση δεν σας αρέσει, μπορείτε να φτιάξετε και αυτή τη γέμιση που σας παρουσιάσαμε πριν μερικές μέρες.

Γεμίστε τη γαλοπούλα με τη γέμιση και ράψτε τη πάρα πολύ καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

Τη μεταφέρετε τη γαλοπούλα σε ένα λαδωμένο ταψί, περιχύστε τη με λάδι και ψήστε τη για 4-5 ώρες τουλάχιστον σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο. Αφαιρέστε τέλος το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο στους 170 βαθμούς περιχύνοντας κάθε τόσο με τo ζουμί του ταψιού μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της γαλοπούλας. Μόλις η πέτσα της είναι τραγανή και νόστιμη μπορείτε να τη βγάλετε από το φούρνο και να τη σερβίρετε.

Καλές γιορτές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved