Δείτε πώς θα φτιάξετε χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπισκότα (vds)

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν το στολίζουμε μόνο, αλλά μπορούμε και να το φάμε. Δείτε πώς θα φτιάξετε εύκολα μπισκοτένιο δεντράκι, που θα ενθουσιάσει τα παιδιά!

Δείτε πώς θα φτιάξετε χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπισκότα (vds)

Είναι εύκολη συνταγή. Σίγουρα διασκεδαστική. Διαθέτει φαντασία. Και είναι μία διαδικασία, που θα την απολαύσουν και τα παιδιά. Μπείτε μαζί τους στην κουζίνα και δημιουργείστε ένα υπέροχο, πεντανόστιμο μπισκοτένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Τι θα χρειαστείτε:

Συνταγή για μπισκότα (Δείτε εδώ μία εύκολη συνταγή με 5 υλικά)
Κουπ πατ σε σχήμα αστεριού σε 3 μεγέθη (μεγάλο, μεσαίο, μικρό)
Γλάσο (Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε γλάσο royal icing χωρίς αυγά)
Ζάχαρη άχνη.

biskotenio dentro1

Πώς θα το φτιάξετε

Εκτελείτε τη συνταγή για τα μπισκότα, σύμφωνα με τις οδηγίες

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, την βάζετε σε μία επιφάνεια και την ανοίγετε με τον πλάστη. Ρίξτε στην επιφάνεια, λίγο αλεύρι για να μη σας κολλήσει.

Κατόπιν, με τα κουπ πατ κόβετε τη ζύμη. Για κάθε δεντράκι θα χρειαστείτε, 3 μεγάλα αστέρια, 3 μεσαία και 2 μικρά. Μπορείτε βέβαια, να φτιάξετε ένα δεντράκι, οπότε υπολογίζετε εσείς πόσο θέλετε να είναι το μέγεθος του και σύμφωνα με αυτό, κόβετε τα αστέρια. Να έχετε πάντα στο νου σας ότι ξεκινάμε από τη βάση, τοποθετώντας τα μεγάλα.

Όταν τα κόψετε τα βάζετε σε μία λαμαρίνα (ή μεγάλο ταψί) και τα ψήνετε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής

Μόλις ψηθούν, τα αφήνετε να κρυώσουν

Έχετε ετοιμάσει το γλάσο, που το έχετε αφήσει να κρυώσει. Το απλώνετε και αυτό και κόβετε, τον ίδιο αριθμό και μέγεθος αστεριών, όπως με τα μπισκότα

Και ξεκινάτε το στήσιμο από τη βάση, τοποθετώντας πρώτα τα μεγάλα αστέρια. Παίρνετε δηλαδή ένα μεγάλο αστέρι, το αλείφετε με λίγη μαρμελάδα και κολλάτε πάνω του, το αντίστοιχο αστέρι από γλάσο. Ομοίως κάνετε και με τα υπόλοιπα κομμάτια. Ο τρόπος που τα τοποθετείτε είναι κατά τρόπο χιαστί (κάθε γωνία- εξοχή του πάνω αστεριού να συναντά το εσωτερικό- εσοχή του κάτω), ώστε να σχηματιστεί το δεντράκι

Όταν ολοκληρώσετε το στήσιμο του, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνουμε το μπισκοτένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved