Choco rolls με χαρούπι, μπανάνα και κυδώνι

Με χειροποίητη πραλίνα από χαρούπι! Μία άκρως θρεπτική συνταγή!

Κυριάκος Μελάς
Choco rolls με χαρούπι, μπανάνα και κυδώνι

Tο χαρούπι είναι πηγή ενέργειας και πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, όπως επίσης συμβάλει στην υγεία με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Εξίσου πολύ θρεπτικό και θεραπευτικό είναι και το λάδι καρύδας που έρχεται να συμπληρώσει με τα μέταλλα, τα αμινοξέα και τα θρεπτικά συστατικά του το σύνολο ενός ακόμα υγιεινού και απολαυστικού γλυκού για μικρούς και μεγάλους.

ΥΛΙΚΑ
για την ζύμη brioche
400 γραμ. αλεύρι ( και 100 γραμ. για το άνοιγμα της ζύμης)
150ml γάλα
1 φακελάκι μαγιά
40 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. βούτυρο
1 αυγό
2 γραμ. αλάτι

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 συσκευασία ζύμη σφολιάτα

για την πραλίνα χαρουπιού
80 γραμ. φουντούκια
3 κουταλιές της σούπας χαρουπόσκονη
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1/2 μέτρια μπανάνα
25 γραμ. κουβερτούρα σοκολάτα
80 γραμ. λάδι καρύδας (ή ηλιέλαιο)
1/2 κυδώνι ,κομμένο σε κυβάκια
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/3 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρησιμοποιείστε μια έτοιμη ζύμη σφολιάτα ή ετοιμάστε ιδανικά την δική σας ζύμη brioche, ανακατεύοντας το αλεύρι με τη ζάχαρη, το γάλα, τη μαγιά, το αλάτι και το αυγό.

Ζυμώστε καλά και τέλος προσθέστε το βούτυρο (Θα φτιάξετε ένα σφιχτό ζυμάρι που κολλάει ελαφρώς).

Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει.

Στη συνέχεια αλέστε στον πολυκόφτη τα φουντούκια , τη χαρουπόσκονη, το μέλι, τη μπανάνα, το λάδι καρύδας και την κουβερτούρα. Προσθέστε λίγο νερό (περίπου 1/3 κούπας ή και λίγο ακόμα αν χρειαστεί) ώστε να έχει μια κρεμώδης και μαλακή υφή η πραλίνα.

Βάλτε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά το κυδώνι μαζί με τη ζάχαρη και το κάρδαμο, ανακατέψετε και αφήστε να μαλακώσει ελαφρά.

Πλάστε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο- προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι λίγο-λίγο ωσότου έχετε ένα ομοιογενές και εύπλαστο ζυμάρι.

Ανοίξτε το ζυμάρι σε ένα ή δυο λεπτά φύλλα με ένα πλαστή. Αλείψτε με τη πραλίνα χαρουπιού, πασπαλίστε με το καραμελωμένο κυδώνι και τυλίξτε σε ρολό.

Έπειτα κόψτε σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήστε στους 200οC για 20' περίπου.

(Προαιρετικά αφού ψηθούν μπορείτε να ρίξετε μέλι και κανέλα! ταιριαζει πολύ !!)

Καλή Όρεξη!
Κυριάκος Μελάς

Ό,τι χρειαστείτε ρωτήστε με
στο Kiriakos Melas , στο Facebook ή επικοινωνήστε στην σχολή μου kidscookingclub.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved