Νόστιμη κοτόσουπα (+ το μυστικό για πετυχημένο αυγοκόψιμο)

Η κοτόσουπα, πέρα από τη θρεπτική της αξία, είναι από τις πιο νόστιμες σούπες και αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Είναι και η ιδανική επιλογή, για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Νόστιμη κοτόσουπα (+ το μυστικό για πετυχημένο αυγοκόψιμο)

Εξάλλου, κάπως έτσι την έχουν συνδέσει όλοι: έξω κρύο, μέσα (στην κατσαρόλα) λαχταριστή και νόστιμη κοτόσουπα, που γίνεται νοστιμότερη, όταν την αυγοκόβουμε. Ας δούμε, λοιπόν, τη συνταγή για την πιο νόστιμη κοτόσουπα και το μυστικό για να σας πετύχει το αυγοκόψιμο! Γιατί εδώ, που τα λέμε, αν και φαίνεται εύκολο, έχει παιδέψει πολύ κόσμο.

Υλικά

1 νωπό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες για κατσαρόλα
4 κλωναράκια σέλινο
1 κρεμμύδι
2 με 3 καρότα, κομμένα σε φέτες, τύπου sticks (μπορείτε και σε ροδέλες)
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι του καφέ ρύζι
2 λεμόνια
2 αυγά (για το αυγοκόψιμο)

kotosoupa

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κοτόπουλο (μην αφαιρείτε την πέτσα γιατί κάνει πιο νόστιμη τη σούπα) και προσθέτουμε νερό μέχρι να το σκεπάσει.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε.
Αν χρειαστεί, ξαφρίζουμε.
Μόλις είναι έτοιμα το κοτόπουλο και τα λαχανικά, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Σουρώνουμε το ζουμί και το ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ζεστό νερό, αν χρειάζεται ή θέλετε περισσότερο ζουμί στη σούπα.
Δοκιμάζετε, αν χρειαστεί να ρίξετε λίγο αλάτι ακόμη.
Όταν πάρει βράση το ζουμί, προσθέτουμε το ρύζι.
Όταν είναι έτοιμο, αυγοκόβουμε τη σούπα.
Στο μεταξύ, στην πιατέλα που έχουμε τοποθετήσει το κοτόπουλο με τα λαχανικά, ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού, που τον έχουμε χτυπήσει με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη. Έτσι, δεν θα στεγνώσουν και θα είναι πιο νόστιμα.

Πως πετυχαίνουμε το αυγοκόψιμο

Το αυγό, δηλαδή, το ασπράδι, όταν ζεσταθεί, σφίγγει. Και αυτός είναι και ένας λόγος, που κόβει και δεν πετυχαίνει το αυγοκόψιμο. Γι αυτό, λοιπόν, όταν χτυπήσουμε στο multi, τα αυγά με το χυμό λεμονιού, δεν τα ρίχνουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα.
Παίρνουμε μία κουτάλα από το ζουμί και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο, ώστε να πάρει την κατάλληλη θερμοκρασία, και το χτυπάμε. Και μετά, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Το αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις – κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού – και βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά. Αν θέλετε να είναι πιο κρεμώδης η υφή της σούπας, μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά κορν φλάουρ.

Διαβάστε επίσης

Κρεατόσουπα με λαχανικά για τις κρύες μέρες

Λαχταριστή σούπα λαχανικών βελουτέ με χωριάτικο λουκάνικο από τον Γιώργο Γεράρδο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved