Συνταγή για τραγανά μπισκότα αμυγδάλου

Τα αμύγδαλα είναι ιδιαίτερα θρεπτικά καθώς αποτελούν πηγές πρωτεΐνης, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών και πολλών σημαντικών αμινοξέων. 

Συνταγή για τραγανά μπισκότα αμυγδάλου

Έχουν ιδιαίτερη γεύση η οποία είναι ακόμα πιο έντονη στα μπισκότα που σας προτείνουμε να φτιάξετε. Τα αποθηκεύετε σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς και έχετε τραγανά μπισκοτάκια για αρκετές ημέρες.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι αμυγδάλου
1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, διατηρημένο με απλή ψύξη και κομμένο σε κύβους
½ αλάτι κοσέρ
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
1¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι + 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Αμύγδαλα κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι αμυγδάλου, το βούτυρο και το αλάτι. Χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά ή μέχρι να δέσει το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε ένα από τα αυγά και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύετε. Σε ένα ξεχωριστό μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγειρική σόδα. Σταδιακά προσθέτετε το πρώτο μείγμα μέχρι να γίνει ένα. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα δίσκο, την τυλίγετε με μια μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα ταξί ή χρησιμοποιείστε λαδόκολλα.
Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο και αρχίστε να φτιάχνετε μπάλες πλάτους περίπου 1 ίντσας. Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί, περάστε τα με το δεύτερο αυγό που έχετε χτυπήσει και διακοσμήστε τα με το αμύγδαλο. Ψήνετε για 17 έως έως 20 λεπτά ή έως ότου τα μπισκότα ροδίσουν.

Διαβάστε επίσης

Μαύρη σοκολάτα αμυγδάλου από τα χεράκια σας!
Ψημένα αμύγδαλα με μέλι

Πηγή:http://fortunegoodies.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved