Κέικ μήλου: Η καλύτερη επιλογή και για τον καφέ σας

Στην Αμερική, το λένε «coffee cake». Αν και η συνταγή δεν περιέχει καφέ, έχουν δώσει στο κέικ αυτό το όνομα, επειδή είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ τους.

Κέικ μήλου: Η καλύτερη επιλογή και για τον καφέ σας

Τι λέτε, λοιπόν, να γίνει και η δική σας επιλογή, για τον καφέ το πρωί; Βέβαια, πρόκειται για ένα νοστιμότατο κέικ, για όλη την οικογένεια. Κι επειδή, ο Οκτώβριος είναι η εποχή των μήλων, αυτό κέικ μήλου, θα σας ενθουσιάσει. Τόσο με τη γεύση του, όσο και με την ευκολία του.

Υλικά

2 κούπες (280 γρ) αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γ baking powder
1 κ.γ. αλάτι
¼ κούπα (50 γρ) ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
140 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά, χτυπημένα
235 ml γάλα
1 μεσαίο πράσινο μήλο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

Για την επικάλυψη
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
4 κ. σ. αλεύρι
¼ κ.γ κανέλα
1 κ.σ βούτυρο, χωρισμένο σε μικρά κυβάκια/μέρη

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς
2. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε 2 κ.σ. από τη ζάχαρη με την κανέλα. Τα κρατάτε.
4. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Κατόπιν, ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το γάλα και χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα
5. Ρίχνετε το μισό από το μείγμα στο ταψί. Στρώνετε πάνω τις λεπτές φέτες του μήλου, μέχρι να το καλύψετε. Ενδεχομένως, να χρειαστείτε περισσότερες ή να σας φτάσουν. Πασπαλίζετε παντού, με το μείγμα, της ζάχαρης με την κανέλα, που έχετε κρατήσει. Ρίχνετε το υπόλοιπο μείγμα, φροντίζοντας να πάει παντού.
6. Για την επικάλυψη: ανακατεύετε τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλεύρι και πασπαλίζετε την επιφάνεια του μείγματος. Φροντίζουμε να την καλύψει όλη. Μετά βάζουμε τα μικρά καβάκια από το βούτυρο πάνω.
7. Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά, περίπου. Για να είστε βέβαιες ότι έχει ψηθεί, κάνετε το κόλπο με το μαχαίρι. Το βυθίζετε στο κέικ και αν βγει καθαρό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο.

Πηγή: www.simplyrecipes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved