Τρυφερό κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας και λαχανικά

Το ψητό κοτόπουλο και ειδικά το στήθος, είναι μια υγιεινή και εύκολη επιλογή για όλη την οικογένεια.

Τρυφερό κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας και λαχανικά

Συχνά όμως τα παιδιά παραπονιούνται ότι είναι πολύ «στεγνό» , «άνοστο», ή ακόμα και «σκληρό». Αντί λοιπόν για το κλασικό ψητό στήθος κοτόπουλο, δοκιμάστε να το ψήσετε με κρούστα παρμεζάνας. Είναι πολύ νόστιμο κα ζουμερό.

Υλικά

  • 4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
  • τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 τριμμένη παρμεζάνα
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • σπρέι μαγειρέματος
  • μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια
  • ρόκα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψετε την τριμμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα.
Αλατίζετε το στήθος κοτόπουλο και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και την παρμεζάνα μέχρι να καλυφθεί πολύ καλά. Το τοποθετείτε σε ένα πιρέξ που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και δίπλα απλώνετε τα τοματίνια. Ψεκάζετε με σπρέι μαγειρέματος και ψήνετε για περίπου 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρείτε από το πιρέξ τα ντοματίνια και προσθέτετε πάνω από το κοτόπουλο τα κομμάτια μοτσαρέλας. Ψήνετε για λίγο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Στη συνέχεια ανακατεύετε το ξύδι κόκκινου κρασιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το σερβίρετε με τη ρόκα και περιχύνετε τη σως.

Καλή σας όρεξη.

Διαβάστε επίσης

Μαρινάδα για ψητό κοτόπουλο: Η πιο γευστική που έχετε δοκιμάσει

Κοτόπουλο με γεμιστές πιπεριέςΚοτόπουλο με γεμιστές πιπεριές

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved