Μπισκότα με ταχίνι – Η καλύτερη επιλογή για σχολικό σνακ

Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες μέρες και ο προβληματισμός των μαμάδων, τι θα παίρνουν τα παιδιά ως σνακ στο σχολείο, επιστρέφει δριμύτερος. Από τις, πλέον, ασφαλείς επιλογές είναι τα μπισκότα.

Μπισκότα με ταχίνι – Η καλύτερη επιλογή για σχολικό σνακ

Τα παιδιά τρελαίνονται για μπισκότα, ενώ δεν είναι σνακ που χρειάζεται ψυγείο ενώμπορούν να καταναλωθούν σε οποιοδήποτε διάλειμμα.
Σας έχουμε, λοιπόν, μία μπισκοτάκια με ταχίνι, νόστιμα και υγιεινά, αφού το ταχίνι, μεταξύ άλλων, προσφέρει ενέργεια. Και τα παιδιά την έχουν ανάγκη.

Υλικά

1 πακέτο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα ταχίνι
½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
½ κούπα καστανή ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
1 ¼ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ αλάτι
½ κ.σ. μαγειρική σόδα
½ κ.σ. baking powder

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180Ο βαθμούς

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε στη μεσαία σκάλα με το μίξερ το βούτυρο, το ταχίνι και τα 2 είδη ζάχαρης, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάτε επίσης στη μεσαία σκάλα για άλλα 5 λεπτά.

Σε ένα μεσαίο μπολ με ένα σύρμα, ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και το baking powder. Τα προσθέτετε στο άλλο μείγμα με το ταχίνι και τα ανακατεύετε με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε μία λαμαρίνα, που την έχετε βάλει προηγουμένως στο φούρνο να ζεσταθεί και την έχετε στρώσει με λαδόκολλα, ξεκινάτε να τοποθετείτε τα μπισκότα.

Από το μείγμα, παίρνετε 1 κουτάλι της σούπας και το πλάθετε. Φροντίστε να αφήσετε μία μικρή απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνετε, μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν, περίπου 8 με 10 λεπτά.

Tips: Μπορείτε, αν θέλετε στο μείγμα πριν το πλάσετε να προσθέσετε ½ κούπα κουβερτούρα ή να τα πασπαλίσετε με σουσάμι πριν τα ψήσετε.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved