Καλτσόνε με μπρόκολο και τυρί: Ιδανικό για πρωινό ή κολατσιό

Αν είστε από τις μαμάδες που ψάχνουν νόστιμες και συνάμα υγιεινές συνταγές για τα παιδιά τους, τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο.

Καλτσόνε με μπρόκολο και τυρί: Ιδανικό για πρωινό ή κολατσιό

Επειδή και εμείς ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία, ψάχνουμε για τέτοιες νόστιμες και συνάμα υγιεινές συνταγές που θα κάνουν τα παιδιά μας να φάνε ακόμη και λαχανικά.

Δείτε λοιπόν παρακάτω πώς θα φτιάξετε νόστιμα καλτσόνε με μπρόκολο και τυρί, ιδανικά για πρωινό, για κολατσιό ή για απογευματινό σνακ πριν ή μετά τις δραστηρίοτητες.

kaltsone me mprokolo kai tiri 2

Υλικά:
1 1/2 κούπα νερό
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.τ.γ καστανή ζάχαρη
1 κ.τ.γ αλάτι
2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
1 1/3 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
Για τη γέμιση:
1 μπρόκολο βρασμένο και ελαφρώς
1 κούπα τρυμμένη φέτα (τυρί)
3-4 κ.τ.σ τριμμένη παρμεζάνα
1 μεγάλο αβγό
1 κ.τ.γ βασιλικό αποξηραμένο
1/4 κ.τ.γ σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το χλιαρό νερό και διαλύστε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Έπειτα και σιγά σιγά ρίξτε και τα δύο είδη από το αλεύρι που σας δίνουμε παραπάνω και ζυμώστε σε ζυμαράκι. Χωρίστε τη ζύμη σας όπως στη φωτογραφία, ανοίξτε σε μικρά φύλλα και αφήστε να ξεκουραστούν και να φουσκώνουν. Όσο ξεκουράζονται τα ζυμαράκια σας σκεπάστε με μία πετσέτα.

kaltsone me mprokolo kai tiri 3

Σε ένα άλλο μπολ φτιάξτε το μείγμα με το τυρί σας. Ανακατέψτε την τριμμένη φέτα με την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου και τον βασιλικό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη. Σε ένα τρίτο μπολ, πατήστε ελαφριά το μπρόκολο που έχετε βράσει. Αφού τα ζυμαράκια σας έχουν φουσκώνει, απλώστε με ένα κουτάλι μπρόκολο λιωμένο και από πάνω μία με δύο κουταλιές μείγμα από το τυρί σας. (Δείτε φώτο παρακάτω). Σκεπάστε, πατήστε με ένα πιρουνάκι τις άκρες για να κλείσουν και ψήστε για περίπου μισή ώρα (θα το δείτε και με το μάτι) σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

kaltsone me mprokolo kai tiri 4

Καταναλωνόνται και ζεστά και κρύα.

πηγή: superhealthykids.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved