Muffins με φέτα και ελιές - Μία συνταγή που μυρίζει... Ελλάδα

Τι λέτε για μία παραλλαγή των muffins άκρως ελληνική; Πώς θα σας φαινόταν να είναι με φέτα και ελιές;

Muffins με φέτα και ελιές - Μία συνταγή που μυρίζει... Ελλάδα

Στο εξωτερικό, πάντως, η παραλλαγή αυτή κάνει «θραύση» και είναι η αγαπημένη επιλογή των μαμάδων για πρωινό στα παιδιά. Πάμε να τα φτιάξουμε κι εμείς;

Υλικά:

150 γρ. φέτα
¾ της κούπας ζάχαρη άχνη
2 ¼ κ.σ μέλι
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Ελιές κομμένες στη μέση
Καστανή ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς
Χτυπάτε στο μίξερ τη φέτα, τη ζάχαρη άχνη και το μέλι, μέχρι να γίνουν λεία
Προσθέτετε το ελαιόλαδο
Αναμειγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα (αν θέλετε να βάλετε στη συνταγή) και τα προσθέτετε στο μείγμα που χτυπήσατε
Μετά παίρνετε το μείγμα και το βάζετε στης μίας χρήσεως χάρτινες θήκες ψησίματος για muffins, που θα τα έχετε αλείψει με λίγο λάδι και στο πάνω μέρος βάζετε τις κομμένες ελιές
Πασπαλίστε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήνετε για 25 περίπου λεπτά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved