Bonne Mama(tsita)n: Σπιτική μαμαδίστικη συνταγή για την πιο νόστιμη μαρμελάδα φράουλα

Οι φράουλες τρώγονται πολύ σ’ αυτό το σπίτι! Φαντάζομαι και στο δικό σου.

Mamatsita
Bonne Mama(tsita)n: Σπιτική μαμαδίστικη συνταγή για την πιο νόστιμη μαρμελάδα φράουλα

Εκτός από το κλασσικό , φράουλες με ζάχαρη, τα παιδιά μου λατρεύουν το παγωτό φράουλα (ναι, ναι φτιάχνουμε και τέτοιο, προσεχώς κι η συνταγή) και φυσικά λατρεύουν τη μαρμελάδα φράουλα.

Από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο, προτιμούμε αυτή με το χαριτωμένο βαζάκι, που το χρησιμοποιώ, για διάφορες χρήσεις. Η αλήθεια είναι πως έχω μαζέψει τόσα πολλά που σε λίγο το ντουλάπι μου δεν θα κλείνει.

μαρμελαδα φράουλα σπιτικη

Τώρα όμως που οι φράουλες βρίσκονται άφθονες στους πάγκους της αγαπημένης μου λαϊκής προμηθεύομαι αρκετές και σχεδόν κάθε 10 μέρες, που με βρίσκεις που με χάνεις στην κουζίνα για να ετοιμάσω τη δική μου σπιτική μαρμελάδα φράουλα.

Την βάζω σε αυτά τα χαριτωμένα βαζάκια που λέγαμε και “παίζω” λίγο για να εντυπωσιάσω τα παιδιά μου παρουσιάζοντας τους την νέα “σπιτική μαρμελάδα φράουλα, Bonne Mama(tsita)n»!!!

Είναι πολύ πολύ εύκολη, κι αφού είναι και τόσο νόστιμη σου την παρουσιάζω σε ... παγκόσμια πρώτη!
Κυρίες και κύριοι... Μαρμελάδα φράουλα Bonne Mama(tsita)n!!!

Αποκλειστικά και μόνο στο ψυγείο του σπιτιού μου!

fraoula marmelada

Θα χρειαστείς για κάθε σκαφάκι:
κάτι λιγότερο από μία κούπα ζάχαρη
1 κ γλ βαλσαμικό ξύδι
1/2 κ γλ ρευστή βανίλια (αν δεν έχεις ρευστή χρησιμοποίησε 1 κάψουλα)

Εκτέλεση:
Πλύνε καλά τις φράουλες, αφαίρεσε το φυλλαράκι τους και κόψτες σε μικρά κομματάκια. Βάλτες σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε τη ζάχαρη. Άφησε τες να «ξεκουραστούν» για 10 με 15 λεπτά και να «γνωριστούν » με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια άφησε να πάρουν μια βράση σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και αφαίρεσε τον “αφρό”. Αν δεν θέλεις η μαρμελάδα σου να έχει κομματάκια, τότε πρέπει να πιέζεις με μια κουτάλα για να λιώσουν. Ρίξε το βαλσαμικό ξύδι και τη βανίλια και συνέχισε για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να δεις το σιροπάκι της φράουλας να “δένει”. Αυτό ήταν! Βάλτην όπως είναι ζεστή, σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια τα οποία κλείνεις με το καπάκι κι αναποδογυρίζεις αμέσως.

marmelada fraoula xeiropoiiti

Μόλις κρυώσουν φύλαξε τα στο ψυγείο και θα έχεις τη δική σου σπιτική μαρμελάδα για να απολαύσεις στο πρωινό σου. Μην περιοριστείς όμως μόνο σε αυτό. Είναι το ίδιο νόστιμη και πάνω από παγωτό βανίλια ή σοκολάτα, ή πάνω από ένα δροσερό κομμάτι πανακότα!!!
Πανακότα; Ναι,ναι έρχεται σύντομα κι αυτή!!! Έτσι θα σ΄ άφηνα εγώ καλοκαιριάτικα;

Με αγάπη
MamaTsita
#TaKalokairinaMou

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved