Εύκολη μεσογειακή ριζοσαλάτα

Η ριζοσαλάτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μπορείτε να την ετοιμάσετε σε περίπου 30 λεπτά.

Εύκολη μεσογειακή ριζοσαλάτα

Αποτελεί μια καλή λύση ακόμα και για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα. Θα χρειαστείτε:

Υλικά
1 1/2 φλ.τσαγιού ρύζι μπασμάτι
3 φλ.τσαγιού νερό
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας χυμός λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλ.τσαγιού ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
½ φλ.τσαγιού ελιές (εχουμε βγάλει το κουκούτσι)
½ φλ.τσαγιού ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
3 μεριναρισμένες καρδιές αγγινάρας κομμένες στη μέση
6 φύλλα μαρούλι – χοντρά κομμένα

Εκτέλεση
Σε μεσαίο κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με ½ κουταλάκι αλάτι. Μόλις το νερό πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και περιμένουμε μέχρι να ξαναπάρει βράση. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ταυτόχρονα χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και αφήνουμε το ρύζι μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό. Απομακρύνουμε το ρύζι από τη φωτιά και το αφήνουμε για ακόμα 15 λεπτά – πάντα σκεπασμένο. Η παραπάνω διαδικασία είναι απαραίτητη προκειμένου το ρύζι να απορροφήσει την υγρασία και να διατηρήσει το σχήμα του όταν αργότερα το ανακατέψουμε.Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμόνι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις ελιές και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Σιγά - σιγά με το κουτάλι αδειάζουμε το πιο πάνω περιεχόμενο στο ρύζι, ανακατεύοντας ήπια. Σερβίρουμε το μείγμα πάνω σε φύλλα μαρουλιού και γαρνίρουμε με τις μαριναρισμένες καρδιές αγγινάρας.

Πηγή: Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved