Φτιάξτε μικρές λιχουδιές με 2 μόνο υλικά!

Μπορεί να μοιάζει αδύνατο, αλλά με λίγη φαντασία μπορείς να κάνεις «θαύματα» στην κουζίνα σου, μόλις με δύο υλικά!!!

Φτιάξτε μικρές λιχουδιές με 2 μόνο υλικά!

Κι αν συνεχίζεις να πιστεύεις ότι αυτό δεν γίνεται, δες παρακάτω κάποιες ιδέες για νόστιμα σνακ, που μπορείς να πάρεις ακόμα και στην παραλία. Και θα λατρέψουν και τα παιδιά.

Σπιτικά μπισκότα βρώμης με μπανάνα

banananifadesvromis

Αν στο μυαλό σας τα σπιτικά μπισκότα, φαντάζουν μπελαλίδικα ή απαιτούν πολλά υλικά, αυτή η συνταγή, θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.

Εκτέλεση:

Λιώνετε τις μπανάνες και τις ανακατεύετε με τις νιφάδες βρώμης. Η δοσολογία εξαρτάται με το αν θέλετε τα μπισκότα μαλακά ή περισσότερο τραγανά. Αν για παράδειγμα τα θέλετε μαλακά, τύπου cookies, το μείγμα πρέπει να είναι κάπως κολλώδες και ρευστό μιας και δεν υπάρχει αλεύρι. Στη συνέχεια, πλάθετε τα μπισκοτάκια και τα ψήνετε για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Πανκέικ με μπανάνα

egg banana

Η μπανάνα αρέσει στα περισσότερα παιδιά, οπότε σας έχουμε ακόμη μία συνταγή με βάση το αγαπημένο φρούτο, που θα τα ενθουσιάσει. Αν και πρόκειται για πανκέικ, δε θέλει αλεύρι. Μόνο μπανάνα και αυγό!

Εκτέλεση:

Λιώνετε μια μπανάνα. Σε ένα μπολάκι σπάτε δύο αυγά. Αναμειγνύετε τα υλικά και στη συνέχεια τηγανίζετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά. Και τα πανκέικς είναι έτοιμα!

Ζύμη για Πίτσα

yogurt

Η πίτσα είναι το αγαπημένο σνακ των παιδιών. Και από τις περιπτώσεις που μπορούμε να κάνουμε ο, τι θέλουμε με τη φαντασία μας. Όπως, να φτιάξουμε ζύμη, μόνο με δύο υλικά: αλεύρι και γιαούρτι!!! Το τελευταίο σας ακούγετε κάπως; Θα σας ενθουσιάσει, όμως, να είστε σίγουρες.

Από υλικά, χρειάζεστε μόνο 2 κούπες αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του και 1 κούπα αγελαδινό πλήρες γιαούρτι.

Εκτέλεση:

Ρίχνετε στο αλεύρι σιγά σιγά το γιαούρτι και ανακατεύετε. Μόλις δείτε ότι η ζύμη γίνεται πιο πηχτή, αρχίστε να ζυμώνετε για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, κάνετε τη ζύμη μία μπάλα και την απλώνετε στον πάγκο. Την ανοίγετε στο πάχος και στο σχήμα, που εσείς επιθυμείτε. Την ψήνετε στο φούρνο περίπου 5 λεπτά, ίσα να σκληρύνει και τη βγάζετε. Κατόπιν, στρώνετε τα υλικά της αρεσκείας σας και τη βάζετε πάλι για ψήσιμο, περίπου για 10 λεπτά.

Φοντάν με 2 υλικά

benmarie

Αν θέλετε να κάνετε μία γλυκιά παρασπονδία, σας έχουμε super εύκολη συνταγή, για φοντανάκια. Από υλικά, χρειάζεστε μόνο 1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και 450 γραμμάρια κουβερτούρας.

Εκτέλεση:

Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί. Στη συνέχεια λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Μπορείτε να τη λιώσετε και στο φούρνο μικροκυμάτων. Την κόβετε, δηλαδή, σε κομματάκια και την αφήνετε για λίγα λεπτά στο φούρνο. Μετά την ανακατεύετε.

Αφού λιώσει η κουβερτούρα, προσθέστε το ζαχαρούχο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Θα χρειαστούν κάποιες ώρες. Τέλος, αφού παγώσει, το κόβετε σε μικρά μικρά κυβάκια. Κι έτοιμα τα φοντανάκια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved