Γιατί ένα μωρό μέχρι ενός έτους δεν κάνει να τρώει αλάτι-ζάχαρη-μπαχαρικά;

Τόσο το αλάτι και η ζάχαρη όσο και τα μπαχαρικά χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για να νοστιμίσουν ένα φαγητό ή γλυκό.

Γιατί ένα μωρό μέχρι ενός έτους δεν κάνει να τρώει αλάτι-ζάχαρη-μπαχαρικά;

Γιατί όμως δεν κάνει ένα μωρό μέχρι τον δωδέκατο τουλάχιστον μήνα της ζωής του να τρώει αυτά τα τρία γευστικά φυσικά συστατικά;

Για τα μπαχαρικά:

Το πεπτικό σύστημα ενός μωρού μέχρι αυτή την ηλικία δεν έχει ωριμάσει τόσο για να δέχεται κάτι τόσο έντονο σαν τροφή. Τα μπαχαρικά μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και γαστρίτιδα σε ένα μωρό μέχρι ενός έτους.

Για το αλάτι:

Το αλάτι λαμβάνεται από μωρά μέχρι ενός έτους από τις ίδιες τις τροφές που τρώει και δεν πρέπει να μπαίνει επιπλέον στο φαγητό του. Για παράδειγμα ένα μωρό που είναι δέκα μηνών και τρώει κοτόπουλο αλεσμένο με διάφορα λαχανικά, παίρνει την ποσότητα που χρειάζεται σε νάτριο καθώς τόσο το κρέας όσο και τα λαχανικά περιέχουν με φυσικό τρόπο το νάτριο. Αν προσθέσουμε επιπλέον μαγειρικό αλάτι στο φαγητό ενός τόσο μικρού παιδιού, μπορεί να αποκτήσει πρόβλημα με τα νεφρά του καθώς δεν είναι ακόμα τόσο ώριμα για να διυλίσουν το επιπλέον αλάτι.

Για τη ζάχαρη:

Η ζάχαρη ως υδατάνθρακας περιέχεται επίσης σε πολλές τροφές που καταναλώνει σε μία τέτοια ηλικία ένα μωρό. Ακόμα και το μητρικό γάλα περιέχει, γι' αυτό δεν είναι αναγκαία η προσθήκη φυσικής ζάχαρης. Αν παρ' όλα αυτά κάποια μαμά κάνει το λάθος και κατ' εξακολούθηση δίνει στο παιδί της, σε τόσο μικρή ηλικία ζάχαρη, το έχει καταδικάσει να αποκτήσει από πολύ μικρό τερηδόνα ενώ το πιθανότερο είναι να γίνει παχύσαρκος ενήλικας όπως έχει αποδειχτεί από μελέτες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved