Αυτά είναι τα μυστικά για καλό κοκορέτσι!

Σήμερα δε θα γράψουμε κάποια συνταγή, γιατί φανταζόμαστε ότι έχετε έτοιμο το πασχαλινό τραπέζι, ή τουλάχιστον... στη σούβλα!

Αυτά είναι τα μυστικά για καλό κοκορέτσι!

Αυτό που θα σας πούμε όμως και έχει σημασία και αξία, είναι να μοιραστούμε μερικά μυστικά (του μπαμπά μου) για καλό κοκορέτσι.

Γράφει η Εβελίνα Σαρρή

Ο κυρ-Αντώνης λοιπόν, πέρα από όλα τα άλλα, είναι εκπληκτικός μάγειρας! Ετσι, όταν η ιδέα για σήμερα ήταν συμβουλές για κοκορέτσι, ήξερα κατευθείαν ποιον θα πάρω τηλέφωνο!

Μου αποκάλυψε λοιπόν:

*Πρώτα από όλα αγοράζουμε τη συκωταριά από αξιόπιστη πηγή! Πολύ σημαντικό για να έχετε καλό, γευστικό κρέας!
*Από την προηγούμενη πρέπει να έχετε βάλει τα συκωτάκια σε λαδορίγανη και αλατοπίπερο να μαριναριστούν.
*Τα έντερα καλύτερα να πλένονται σε μια λεκάνη γεμάτη νερό και μετά να τα βουτήξετε σε χυμό 2-3 λεμονιών με λίγο νερό, και να τα βάλετε στο ψυγείο για δύο ώρες.
*Το μεγάλο μυστικό: Λίγα συκωτάκια στο εσωτερικό, περισσότερα εντεράκια στο τύλιγμα! Και κάθε τοσο την ώρα του ψησίματος αλείφετε με λαδορίγανη με ένα πινέλο.
*Οσο για το ψήσιμο, αργο και καλό ψήσιμο, και ΟΧΙ κοντά στη φωτιά! Και μην ξεχνάτε:
*Το κοκορέτσι θέλει διαρκές γύρισμα: Όλο το μυστικό του ψησίματος είναι το αδιάκοπο γύρισμα. Το κοκορέτσι καθώς γυρίζει διαρκώς, το λίπος εγκλωβίζεται στο εσωτερικό του και ενυδατώνει τα εντόσθια. Έτσι είτε με το χέρι είτε με τη μανιβέλα, το γύρισμα είναι το βασικότερο μυστικό για καλό ψήσιμο και θαυμάσια γεύση.

Να θυμάστε ότι τo κοκορέτσι ανάλογα το μέγεθος, χρειάζεται περίπου 3 ώρες ψήσιμο σε εσωτερικό χώρο και 4 σε εξωτερικό. Θα πρέπει να είναι έτοιμο τουλάχιστον μία ώρα πριν το αρνί - για να τσιμπάτε με το κρασάκι σας!

Καλή σας όρεξη!

YΓ. Μπαμπά είναι έτοιμοοοοο;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved