Νηστίσιμα ροξάκια, η πιο νόστιμη συνταγή!

Νηστίσιμα ροξάκια, η πιο νόστιμη συνταγή!

Τη συνταγή την έχω από τη μαμά μου, σε ένα παλιό βιβλίο μαγειρικής. Εκεί που υπάρχουν όλες οι συνταγές που έτρωγα μικρή και τώρα φτιάχνω με χαρά και λαχτάρα στην κόρη μου.

Νηστίσιμα ροξάκια, η πιο νόστιμη συνταγή!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Πώς μπορείτε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα και λαχταριστά ροξάκια όμως; Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τη συνταγή.

Υλικά:
½ ποτήρι νερό χλιαρό
½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
3 1/2 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ ξύσμα πορτοκάλι
2 κ.γ κακάο σκόνη
1 κ.γ κοφτό κανέλα
1/3 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 φλούδα λεμονιού
2 κουταλιές σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό. Προσθέστε το χυμό , το ξύσμα και το λάδι. Ανακατέψτε με ένα σύρμα για να ενωθούν καλά τα υλικά.
Κρατήστε 4 κουταλιές από το αλεύρι. Ρίξτε το υπόλοιπο μαζί με το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ζυμώστε. Σε ένα μπολάκι ρίξτε το κακάο, το γαρύφαλλο, την κανέλα να ενωθούν. Χωρίστε τη ζύμη στα δύο. Τοποθετήστε σε δύο χωριστά μπολ. Στο ένα ρίξτε το αλεύρι και στο άλλο το μείγμα με το κακάο. Ζυμώστε καλά.
Ανοίξτε φύλλο τη ζύμη με το αλεύρι. Πλάστε 2 κορδόνια με τη ζύμη του κακάο. Τοποθετήστε επάνω στο φύλλο το ένα αριστερά και το άλλο δεξιά. Με ένα μαχαίρι χωρίστε στη μέση και αρχίστε να τυλίγετε σε ρολά. (δείτε τη φώτο)
Κόψτε φέτες με μαχαίρι πάχους 1,5 εκατοστού περίπου και τοποθετήστε σε αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάστε με μία πετσέτα και αφήστε 1 ώρα να φουσκώσουν.

roxakia
Ετοιμάστε το σιρόπι. Βάλτε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα λεμονιού και τη γλυκόζη να βράσουν ώσπου να δέσει το σιρόπι (να μη τρέχει από το κουτάλι). Για να σιροπιάσετε τα ροξάκια θα πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά (ροξάκια και σιρόπι).
Ψήστε τα ροξάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου ώσπου να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά). Μόλις βγουν από το φούρνο περιχύστε στο ταψί το καυτό σιρόπι και αφήστε να ρουφήξουν.
Μετά από 30 λεπτά γυρίστε τα ανάποδα για να πάει το σιρόπι παντού και ξανά το ίδιο.

Για τις πιο «χρυσοχέρες» υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να τυλίξουν τα ροξάκια (δείτε παραπάνω φωτό) ώστε να έχουν ένα διαφορετικό σχέδιο.

Καλή επιτυχία!

κεντρική φωτογραφία via trikalaola.gr

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Kimmidoll Σακίδιο Πολυθεσιακό Blue (173211)
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Παιδικά αθλητικά παπούτσια Nike
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Βρεφικό μπουφάν
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Παιδική φόρμα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Σχολική άρνηση ή φοβία: Ποια είναι τα αίτια και πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε

Σχολική άρνηση ή φοβία: Ποια είναι τα αίτια και πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε

Η είσοδος του παιδιού στο σχολείο είναι μια από τις σημαντικότερες αλλαγές…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Αποτελεσματικά μέτρα πειθαρχίας: Πώς να αντιδράσετε ανάλογα με τη συμπεριφορά τους

Αποτελεσματικά μέτρα πειθαρχίας: Πώς να αντιδράσετε ανάλογα με τη συμπεριφορά τους

Είναι το παιδί σας χειριστικό; Βάζει τα κλάματα με το παραμικρό; Σας…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Κολατσιό για το σχολείο: Συμβουλές για να μην το βαρεθεί το παιδί σας

Κολατσιό για το σχολείο: Συμβουλές για να μην το βαρεθεί το παιδί σας

Τα σνακ πρέπει να αποτελούν μέρος του συνόλου της καθημερινής διατροφής, γι’…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Μήπως περιμένετε πολλά από το νήπιο παιδί σας;

Μήπως περιμένετε πολλά από το νήπιο παιδί σας;

Οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι τα νήπια παιδιά τους έχουν την ικανότητα…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Σχολικά προγράμματα Mothersblog. Εκτύπωσε το δικό σου!
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης