Γαριδομακαρονάδα: Γιατι τα μακαρόνια δε χρειάζεται να ειναι βαρετά!

Είναι Σαρακοστή, πολύς κόσμος νηστεύει και αναρωτιέται τι να φάει κάθε μέρα.

«Πάλι μακαρόνια;» ακούμε συχνά σε περιόδους νηστείας, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα ζυμαρικά έχουν εκατοντάδες τρόπους μαγειρέματος! Μην κολλάτε στις συνηθισμένες σάλτσες! Ειναι ευκαιρία να φτιάξετε μία απίθανη συνταγή: Ειναι εύκολη, δε θέλει πολύ χρόνο και είναι πεντανόστιμη.

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη κομμένη σε ροδέλες1 πιπεριά κέρατο πράσινη κομμένη σε ροδέλες3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες450 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες και καθαρισμένες 1 κουτάκι χυμό ντομάτας με ψιλοκομμένα ντοματάκια1 φλ. ντοματίνια κομμένα στα 2λίγα φύλλα βασιλικούαλάτι, πιπέρι

ΕκτέλεσηΒράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.Αλατοπιπέρωσε τις γαρίδες και ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.Μόλις πάρει θερμοκρασία προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τα κομμένα φρέσκα ντοματάκια.Μόλις μαλακώσουν λιγο βάλε τις γαρίδες, ανακάτεψε και περίμενε να βγάλουν τα υγρά τους. Μετά από 2-3 λεπτά ρίξε την κονσέρβα ντομάτας .Μαγείρεψε μέχρι να δέσει η σάλτσα, μείωσε τη φωτιά και βάλε αν χρειάζεται και άλλο αλατοπίπερο.Πρόσθεσε τα έτοιμα μακαρόνια, ανακάτεψε καλά και άφησε τη σάλτσα και τα μακαρόνια να μαγειρευτούν μαζί για λίγα λεπτά.

Γαρνίρισε με το βασιλικό και η γαριδομακαρονάδα είναι έτοιμη!

Γαριδομακαρονάδα: Γιατι τα μακαρόνια δε χρειάζεται να ειναι βαρετά!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved