Φινλανδική ψαρόσουπα με σολομό!

Τώρα με τα κρύα (και τις ιώσεις), έχουμε δοκιμάσει κάθε συνταγή που μας λένε οι φίλες μας ή οι μαμάδες τους, για ζεστά και σούπες.

Φινλανδική ψαρόσουπα με σολομό!

Μία από αυτές ήταν πολύ πρωτότυπη: Παραδοσιακή Φινλανδική σούπα σολομού: Αλλοι την κάνουν με κρέμα γάλακτος άλλοι με αλεύρι.
Θα σας δώσουμε και τις δύο εκδοχές, να διαλέξετε! Είναι πεντανόστιμες και οι δύο!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

3-4 πατάτες μεσαίου μεγέθους
2 καρότα
1-2 κρεμμύδια
800 ml νερό
1/2 κουταλάκι μπαχάρι (ολόκληρο)
400 γρ φιλέτο σολομού
200 ml κρέμα γάλακτος φαγητού
1 1/2 κουταλάκια αλάτι
6 κουταλιές φρέσκο ​​άνηθο

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι σε κυβάκια. Βράζουμε τα λαχανικά για δέκα λεπτά περίπου, και ρίχνουμε το μπαχάρι.
Αφαιρούμε τα κόκκαλα και την πέτσα από το ψάρι και κόβουμε σε κυβάκια. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ψάρι να ψηθεί, περίπου άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο και ... είναι έτοιμη!

Εναλλακτικά, μόλις ρίξουμε και το ψάρι στην κατσαρόλα και ρίξουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε σε ένα μπολ, 3 κουτάλες ζουμί από τη σούπα με 1 κουταλιά κριθαρένιο αλεύρι.
Έπειτα, το ρίχνουμε πίσω στη σούπα, για να γίνει πιο πηχτή. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και βάζουμε πάνω στη σούπα, λίγο βούτυρο να λιώσει! Καλή σας όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved