7 ιδέες για τη γιορτινή παρουσίαση της σαλάτας ή των ορεκτικών σας!

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ και οι ετοιμασίες σε όλα τα σπίτια είναι ...στα κόκκινα! Τις σαλάτες ή τα ορεκτικά που έχετε σκοπό να φτιάξετε σήμερα μπορείτε να τις παρουσιάσετε... με χριστουγεννιάτικο ύφος! Στεφανάκια ή δεντράκια θα δώσουν άλλη μία γιορτινή νότα στο τραπέζι σας! 

7 ιδέες για τη γιορτινή παρουσίαση της σαλάτας ή των ορεκτικών σας!

Ας δούμε μερικές ιδέες:

1. Μια Χριστουγεννιάτικη σαλάτα σε μια στρογγυλή πιατέλα, με βάση ρόκα, μαρουλι ή οποιοδήποτε άλλο πράσινο λαχανικό, χωρισμένα ανά διαστήματα με σπαράγγια ή μπαστουνάκια από αγγούρι ή καρότα, σκορπισμένα ντοματίνια και χρωματιστές πιπεριές. Μπορείτε να προσθέσετε αστεράκια από οποιοδήποτε υλικό, όπως πατζάρια ή χρωματιστές πιπεριές, κομμένα με κουπ πατ! Πιτούλες με μπαλσάμικο στο κέντρο, θα δώσουν την έξτρα γεύση που ψάχνετε!

39ff97765e086f285993af99ddf6557a

2. Σε μία στρογγυλή πιατέλα, βάλτε στο κέντρο ένα πιατάκι με σως βινεγκρέτ και στολίστε περιμετρικά με πρασινάδα. Απο πάνω μπορείτε να ρίξετε ελιές, ντοματίνια, πιπεριές και κομματάκια τυρί.

guirlanda de tomatinho cereja

3. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε τοποθετώντας πέστο στο κέντρο και γύρω γύρω ντοματίνια, κομματάκια ή μπαλάκια μοτσαρέλας και φύλλα βασιλικού.

salad

4. Μια πιατέλα με αλλαντικά της αρεσκείας σας, τοποθετημένα περιμετρικά ή σε δεντράκι. Σαλαμάκια, ζαμπονάκια, τυράκια και ντοματίνια έχουν την τιμητική τους, μέχρι να βγει το κυρίως πιάτο και να μαζευτούν όλοι στο τραπέζι.

Αποτέλεσμα εικόνας για πιατελα αλλαντικων χριστουγεννιατικη
Αποτέλεσμα εικόνας για πιατελα αλλαντικων χριστουγεννιατικη

5. Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια εντυπωσιακή σαλάτα σε σχήμα στεφανιού, ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο. Σε βάση πρασινάδας, ιδανικά βασιλικού, τοποθετείτε τα ντοματίνια σας, αφού πρώτα τα έχετε σκάψει με κουταλάκι για να βγάλετε τη γέμισή τους και τα έχετε γεμίσει με μοτσαρέλα, κατσικίσιο τυρί ή άλλο μαλακό λευκό τυρί της αρεσκείας σας! Μην ξεχάσετε από πάνω μία σως με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, λίγο σκόρδο και αλατοπίπερο!

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα Καπρέζε Στεφάνι

6. Δεντράκια λαχανικών! Αν κρατήσετε το σχήμα για περίγραμμα, μπορειτε να το στολίσετε όπως ονειρεύεστε και με ό,τι λαχανικά έχετε κατά νου να χρησιμοποιήσετε!

Σχετική εικόνα
Σχετική εικόνα
Σχετική εικόνα

7. Και φυσικά, μπορειτε να χρησιμοποιήσετε πιτάκια-σαλάτα για ορεκτικό, πάλι σε σχήμα δέντρου. Αφού κόψετε τα πιτάκια σε τριγωνικό σχήμα, αλείφετε τυρί κρέμα με λίγο μαϊντανό, ή άνηθο, ή βασιλικό ή αγγουράκι (οτιδήποτε για να το κάνετε πρασινο) και στολίζετε το δεντράκι σας με οτιδήποτε κόκκινο! Ντοματίνια, κόκκινη πιπεριά ή πατζάρι σε μικρά κομματάκια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved