Τραγανό χοιρινό κότσι για το γιορτινό τραπέζι

Αν επιλέξετε το χοιρινό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας δείτε παρακάτω τη συνταγή μας για να το φτιάξετε ώστε να έχει τραγανή πετσούλα!

Τραγανό χοιρινό κότσι για το γιορτινό τραπέζι

Υλικά:
Χοιρινό κότσι με το δέρμα του περίπου 2 κιλά (τα δύο κιλά είναι για 6-8 άτομα)
Χοντρό αλάτι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
λίγο σέλερι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βγάλτε το χοιρινό από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χαράξτε με ένα μαχαιράκι το δέρμα και τρίψτε το με λάδι και μπόλικο χοντρό αλάτι. Αφήστε για 30 λεπτά. Ο χρόνος αυτός θα επιτρέψει στην πετσούλα του να γίνει τραγανή.
Βάλτε τον φούρνο σας στους 240 βαθμούς Κελσίου.
Μέσα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσετε βάλτε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το σέλερι και το καρότο που θα έχετε κόψει σε μικρότερα κομμάτια. Προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό κρέατος. Έπειτα από πάνω τους ακουμπήστε το χοιρινό σας, με το δέρμα προς τα επάνω.
Ψήστε για 25 λεπτά και μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς Κελσίου. Υπολογίστε ότι χρειάζεται 30 λεπτά μαγειρέματος για κάθε μισό κιλό κρέατος. Οπότε για 2 κιλά χοιρινό θα χρειαστείτε περίπου 2 ώρες μαγειρέματος.
Όταν το χοιρινό σας είναι έτοιμο, βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Του ζουμάκι που θα έχει το ταψί μπορείτε να το κάνετε μία ωραία συνοδευτική σάλτσα.

Καλή επιτυχία και και με τις συμβουλές και τη συνταγή μας την έχετε σίγουρη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved