Γλάσο royal icing χωρίς αυγά για να διακοσμήσετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας και όχι μόνο

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών. Λατρεύουν καθετί σε αυτή. Τον στολισμό του δέντρου, τη διακόσμηση της φάτνης, τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές και ακόμη περισσότερο τις χριστουγεννιάτικες συνταγές.

Γλάσο royal icing χωρίς αυγά για να διακοσμήσετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας και όχι μόνο

Είναι ίσως η μοναδική φορά που οι περισσότερες μαμάδες επιτρέπουν στα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους μπισκότα, τις δικές τους συνταγές και να τα διακοσμήσουν όπως εκείνα πραγματικά θέλουν χωρίς περιορισμούς.

Το ιδανικότερο γλάσο για τη διακόσμηση μπισκότων είναι το royal icing. Η γνήσια συνταγή του έχει ασπράδι αυγού, όμως σήμερα θα σας δώσουμε την εναλλακτική συνταγή, χωρίς καθόλου αυγό.

royal icing χωρις αυγο

Επειδή πολλές μαμάδες αποφεύγουν να δίνουν αυγό στα παιδιά τους και δη όταν είναι πολύ μικρά καθώς φοβούνται διάφορες αλλεργίες, θα σας δώσουμε τη συνταγή για το καταπληκτικό γλάσο διακόσμησης μπισκότων χωρίς αυγό. Τα παιδιά όχι μόνο μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να διακοσμήσουν τα μπισκότα που θα φτιάξουν αλλά επίσης μπορούν να φάνε και λίγο μιας που θα το έχουν δίπλα τους.

Υλικά:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι γλυκόζης
1/4 κουταλάκι του γλυκού εσάνς αμυγδάλου (μπορείτε να βάλετε και μία βανίλια)
Χρώματα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας

Εκτέλεση:
Βάλτε τη ζάχαρη σε ένα μπολ και με έναν κουτάλι ή αυγοδάρτη, ανακατέψτε ρίχνοντας σιγά σιγά μέσα το γάλα, τη γλυκόζη και την εσάνς αμυγδάλου. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη κρέμα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε λευκή αλλά μπορείτε να τη χωρίσετε σε μικρότερα μπολ και να τη χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας και να φτιάξετε μοναδικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Οι μικροί ζαχαροπλάστες σας σίγουρα θα ενθουσιαστούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved