Πάβλοβα: Εντυπωσιακό και εύκολο γιορτινό γλυκό!

Η Πάβλοβα είναι ένα επιδόρπιο με βάση τη μαρέγκα που πήρε το όνομά του από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα.

Πάβλοβα: Εντυπωσιακό και εύκολο γιορτινό γλυκό!

Είναι ένα επιδόρπιο με τραγανό εξωτερικό και μαλακό, ελαφρύ εσωτερικό που συνήθως γαρνίρεται με φρούτα και κατά προτίμηση με σαντιγί, που πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε προς τιμήν της χορεύτριας, είτε κατά τη διάρκεια ή μετά, από μία από τις περιοδείες της στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το 1920, γι αυτό και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εθνικής κουζίνας τόσο της Αυστραλίας, όσο και της Νέας Ζηλανδίας και συχνά σερβίρεται κατά τη διάρκεια των εορταστικών εορτών και στα γεύματα.

Ας δούμε πώς μπορούμε να το ετοιμάσουμε και να το απολαύσουμε:

Υλικά
Για τη μαρέγκα:
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 3 αυγά)
Για τη γέμιση:
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 ml κρέμα γάλακτος
50 ml μέλι
1 βανίλια
Για τη σως φράουλας:
200 γρ. φράουλες
70 γρ. ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα:
Φράουλες ψιλοκομμένες
Ζάχαρη άχνη

Τρόπος Εκτέλεσης:
Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη, ανακατεύοντας απαλά με μια πλαστική σπάτουλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C. Απλώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός κορνέ φτιάχνουμε στρογγυλές «φωλιές». Ψήνουμε για 2 ώρες μέχρι οι μαρέγκες να ξεκολλούν από τη λαδόκολλα.
Για τη γέμιση, σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος, ομογενοποιούμε και αφήνουμε τη γέμιση για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Για τη σως, πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι και ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
Μοιράζουμε στις μαρέγκες τη γέμιση, από πάνω γαρνίρουμε με τις ψιλοκομμένες φράουλες και τελειώνουμε με λίγη σως και ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved