Λαχταριστό και ρευστό σουφλέ σοκολάτας χωρίς μίξερ

Τις κρύες νύχτες του χειμώνα, απλά χουχουλιάστε στον καναπέ σας και απολαύστε το ρευστό, σοκολατένιο σουφλέ σοκολάτας που θα έχετε φτιάξει πιο πριν, εύκολα, γρήγορα και χωρίς μίξερ.

Λαχταριστό και ρευστό σουφλέ σοκολάτας χωρίς μίξερ

Η διαδικασία είναι απλή. Το ίδιο και τα υλικά.

Υλικά:
34 γρμ βούτυρο για να βουτυρώσετε τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσετε
98 γρμ κρυσταλλική ζάχαρη (θα χρειαστείτε και λίγη επιπλέον ζάχαρη για τα φορμάκια)
34 γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 γμρ αλάτι
188 γρμ πλήρες γάλα
135 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα 70%
68 γρμ κρόκο αυγού (περίπου 3 κρόκους)
112 γρμ ασπράδι αυγού (περίπου από 5 αυγά)
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Βουτυρώστε τα φορμάκια σας και περάστε τα με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη (όπως θα κάνατε αν βάζατε αλεύρι ή κακάο)
Ανακατέψτε με το χέρι σε ένα μπολ το βούτυρο, τη αλεύρι και το αλάτι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε να ζεστάνετε το γάλα με τη ζάχαρη.
Ρίξτε σιγά σιγά στο κατσαρολάκι το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη.
Προσθέστε τη μαύρη σοκολάτα και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Προσθέστε τους κρόκους και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών σε μαρέγκα και αναμίξτε σιγά σιγά στο μείγμα με τη σοκολάτα. Προσοχή να παραμείνει αφράτο.
Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια σχεδόν μέχρι επάνω και ψήστε για 17-18 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved